Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαμαρτυρία για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας

Ζητήματα που αφορούν όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης περιλαμβάνει η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές. Στις ρυθμίσεις, που σηματοδοτούν τη συνέχιση της οικοδόμησης του ταξικού «νέου σχολείου», αντιδρά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), που καλεί τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις Γονέων να συνεχίσουν την πλατιά ενημέρωση όλων των γονιών για τις εξελίξεις.

Η ΑΣΓΜΕ, που ήδη συλλέγει υπογραφές για τη μη εφαρμογή φέτος της τράπεζας θεμάτων, καλεί σε κινητοποιήσεις προκειμένου οι μαθητές της Α' Λυκείου να εξεταστούν με θέματα που θα βάλει ο διδάσκοντας και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων.

Στην τροπολογία προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής: Οι μαθητές των ΕΠΑΛ για να προαχθούν πρέπει να έχουν γενικό μέσο όρο 10 σε όλα τα μαθήματα. Αν έχουν κάτω του 10 σε περισσότερα από 2 μαθήματα, επαναλαμβάνουν την τάξη (όπως γίνεται και με τους μαθητές των ΓΕΛ). Προβλέπεται ότι η αίτηση μετεγγραφής φοιτητή απορρίπτεται αν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας έχει εξαντλήσει τα ν+2 έτη, με θύματα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που έχουν ανάγκη να σπουδάζουν στην ίδια πόλη με τα αδέλφια τους, τα οποία όμως χρειάζεται να δουλεύουν για να σπουδάσουν. Δείχνοντας δε το μέγεθος των ελλείψεων εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ μετά και τις διαθεσιμότητες, το υπουργείο συμπεριέλαβε διάταξη σύμφωνα με την οποία, «προκειμένου για την ομαλή διεξαγωγή» των προαγωγικών, απολυτήριων και πανελλαδικών εξετάσεων σε αυτά, για φέτος μπορούν να διατεθούν εκπαιδευτικοί καταργημένων ειδικοτήτων της μη τυπικής εκπαίδευσης (ΙΕΚ κλπ.).

Μεταξύ άλλων, με την τροπολογία μετατίθεται για το σχολικό έτος 2016-17 η σταδιακή κατάργηση των ελληνικών λυκείων στη Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ