Παρασκευή 2 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μια από τις μαζικότερες Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

Η μεγάλη πορεία κατέληξε στο Μνημείο για τους νεκρούς του Μάη του '36

Αποψη της συγκέντρωσης στο Αγαλμα Βενιζέλο
Αποψη της συγκέντρωσης στο Αγαλμα Βενιζέλο
Στη Θεσσαλονίκη, έγινε μια από τις μεγαλύτερες Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στη συγκέντρωση, μίλησαν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ο Βασίλης Αρτεμίου, πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικό του μεγέθους ήταν το γεγονός ότι η κεφαλή της βρισκόταν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου και το τέλος της στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Παύλου Μελά (Διαγώνιος).

Η πορεία ολοκληρώθηκε στο χώρο θυσίας των εργατών το Μάη του '36, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου. Στο χώρο - σύμβολο της πάλης της εργατιάς της Θεσσαλονίκης, το Μάη του '36, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους του Σωματείου Καπνεργατών «Πανγκαπνεργατικό», τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, το ΠΑΜΕ Νέων και δεκάδες εργατικά σωματεία της πόλης. Στεφάνια κατέθεσαν, επίσης, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ζιώγας, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Ιγνατιάδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Δελής, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης.


Η μεγαλειώδης πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Η μεγαλειώδης πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ