Παρασκευή 2 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα εργατιά!

Χιλιάδες απεργοί σε πάνω από 70 πόλεις σε όλη τη χώρα, τίμησαν χτες την 1η του Μάη με τις σημαίες και τα αιτήματα των ταξικών συνδικάτων

Η χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα
Η χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα
Η μαζικότητα, η ζωντάνια, ο παλμός, η ευρηματικότητα στα συνθήματα, στον στολισμό, στην εμφάνιση των μπλοκ των συνδικάτων, η συμμετοχή της νεολαίας, των μεταναστών και των γυναικών, αλλά και η παρουσία των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων που διοργάνωσε χτες το ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε πάνω από 70 πόλεις σε όλη τη χώρα. Με το σύνθημα «Κόκκινη Πρωτομαγιά, Πρωτοπόρα Εργατιά», το ταξικό κίνημα τίμησε την κορυφαία μέρα της εργατικής τάξης. Εδωσε στην απεργία, στις εκδηλώσεις και στις συγκεντρώσεις περιεχόμενο που οπλίζει τους εργάτες και το λαό στους σύγχρονους αγώνες, ενάντια στο κεφάλαιο και την πολιτική του, στη μάχη για την ανασύνταξη του κινήματος. «Το δίκιο δε χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με σκληρούς αγώνες. Αυτό είναι το μήνυμα των εργατών του Σικάγο. Συνεχίζουμε ταξικά, αταλάντευτα στο δρόμο των εργατών του Σικάγο, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Οι δεκάδες χιλιάδες εργάτες που διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα με τις κόκκινες σημαίες και τα λάβαρα των ταξικών συνδικάτων, έκαναν ακόμα μεγαλύτερη τη «γύμνια» του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, «παλιού» και «νέου», που μετά βίας συγκέντρωσε μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές μόνο στις μεγάλες πόλεις. Χωρίς να λένε κουβέντα για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, για την ΕΕ των μονοπωλίων, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, με δεκανίκι την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και «ουρά» τις δυνάμεις που στα λόγια δηλώνουν «αντικαπιταλιστές», ζήτησαν από τους εργαζομένους να αγωνιστούν «για να μπει τέλος στις αδιέξοδες και καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές» και για να αλλάξουν κυβέρνηση και τρόικα «τη λανθασμένη συνταγή της ύφεσης και των αδιεξόδων». Να αλλάξει δηλαδή το μείγμα της διαχείρισης του βάρβαρου καπιταλισμού και να οδηγηθεί ο λαός στον γκρεμό από άλλο δρόμο, ενδεχόμενα και με άλλη κυβέρνηση.

Χαιρετίζοντας τους χιλιάδες που πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις του, το ΠΑΜΕ ξεχωρίζει τη μαζική συμμετοχή, τις δεκάδες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τα σωματεία ενόψει της Πρωτομαγιάς, τη μεγάλη προσέλευση στην έκθεση φωτογραφίας του ΠΑΜΕ προς τιμήν των 15 χρόνων ζωής και δράσης του και τη σημαντική οικονομική στήριξη από εργάτες, ανέργους και σωματεία, σαν στοιχεία που «δείχνουν την εμπιστοσύνη του εργατόκοσμου και της νεολαίας στις ταξικές δυνάμεις, στα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ». Προειδοποιεί ότι «η επίθεση στην εργατική - λαϊκή οικογένεια δεν κόπασε» και καλεί «τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζομένους, τη νεολαία, σε επιφυλακή και επαγρύπνηση. Με σταθερό το μέτωπο απέναντι στην ΕΕ, στην κυβέρνηση, στη μεγαλοεργοδοσία και τα κόμματά της, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που μεταλλάσσεται συνεχώς, να απαντήσουν με νέους αγώνες στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές». Τέλος, καλεί τα εργατικά σωματεία να πάρουν αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις στις 19 Ιούνη στην Αθήνα, για το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις και το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζεται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ