Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ζητά απ' το λαό «εντολή» να σώσει το κεφάλαιο

«Ναι, μπορούμε» και «Αλλαγή»! Τα χρεοκοπημένα συνθήματα Ομπάμα και Α. Παπανδρέου επιστράτευσε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χτες βράδυ σε εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας, αφενός, στη διαχείριση Ομπάμα προς όφελος των καπιταλιστών που εκθειάζει και, αφετέρου, στις μεθόδους λαϊκής εξαπάτησης που το ΠΑΣΟΚ έκανε επιστήμη.

Απ' το βήμα της εκδήλωσης, διαβεβαίωσε τους καπιταλιστές ότι το κόμμα του «είναι έτοιμο να διαχειριστεί την ανατροπή, που ταυτίζεται με την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», όπως βαφτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το μείγμα διαχείρισης που απαιτείται σήμερα για τη στήριξη της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Κραδαίνοντας σαν μπαμπούλα τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, κάλεσε το λαό να «μην τους φοβηθεί» και να στοιχηθεί πίσω απ' τον ΣΥΡΙΖΑ ενάντιά τους, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση της Γερμανίας ως το «απαρτχάϊντ του σκότους», που διαχωρίζει το νότο απ' το βορρά και αποκλείει εκατομμύρια ανθρώπους από τα οφέλη της προόδου!

Στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της διαχείρισης, επέμεινε σε μια επικίνδυνη ρητορική, λέγοντας ότι πρέπει «να κατεβάσουμε τη σημαία των μνημονίων, της λιτότητας, της υποτέλειας, της υποταγής (...) Οικόπεδο, αποικία».

Σε αντίστοιχο ύφος ήταν και τα αποπροσανατολιστικά διλήμματα που αράδιασε: «Με την Ελλάδα που ορίζει τον εαυτό της ή με την Ελλάδα που ορίζει η κυρία Μέρκελ. Με την Ελλάδα που ορίζει τον εαυτό της ή με την Ελλάδα που εξορίζει από τα πολιτισμένα κράτη ο κύριος Σόιμπλε και διορίζει κλητήρα του Βερολίνου ο κύριος Σαμαράς». Βεβαίως με όρκους πίστης στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.

Ηταν μια ομιλία εξωραϊσμού της πραγματικότητας που διαμορφώνει η εξουσία των μονοπωλίων, οι ανταγωνισμοί και αντιθέσεις τους, που απογειώνει τις αυταπάτες ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανή συνθήκη να ανατρέψει «την πιο σκληρή, την πιο ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα», δίχως να πειραχτεί η εξουσία και η οικονομία της τάξης που κυριαρχεί και είναι αρκετή για να κάνει την ΕΕ από λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων, Ευρώπη της εργασίας, της ισότιμης συνεργασίας λαών ακόμα και του ...σοσιαλισμού!

Μην κρύβοντας την πρεμούρα του να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, κατέληξε ζητώντας: «Δώστε μια και μόνη εντολή στη συγκυβέρνηση της υποτέλειας: Φύγετε! Μια και μόνη εντολή προς τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. Φύγετε! Δώστε στην αριστερά τη δύναμη και τη δυνατότητα για πρώτη φορά να δείξει (...) τι σημαίνει διαπραγμάτευση με τους δανειστές, διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, υπεράσπιση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας. Τι σημαίνει υπερήφανη εξωτερική πολιτική ειρήνης, που υπερασπίζεται το απαραβίαστο των συνόρων και αντιστέκεται σε οποιαδήποτε αλλαγή του status στη βαλκανική. Τι σημαίνει ισονομία, ισοπολιτεία, αντίθεση σε κάθε μορφή αλυτρωτισμού»!!!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ