Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Στήριξη στο ΚΚΕ, στη μόνη δύναμη που μπορεί να εμπιστευτεί ο λαός

Να στηρίξει ο λαός τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στις τοπικές και τις ευρωεκλογές αφού είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να εμπιστευτεί ο λαός, τόνισε το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης, κατά την προχτεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο Κηφισιάς - Εκάλης - Νέας Ερυθραίας.

Ο Κ. Παπαδάκης τόνισε πως «μπήκαμε στην τελική ευθεία με ισχυρό ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες, να σπάσουμε τα δεσμά με την ΕΕ, με ισχυρό ΚΚΕ παντού και στην Ευρωβουλή, με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" να ενισχύεται αποφασιστικά σε περιφέρειες και δήμους, η επόμενη μέρα θα σημάνει πάλη από καλύτερες θέσεις. Δεν υπάρχει πολυτέλεια να περιμένεις άλλο. Το λέμε εξ' αρχής και το ξεκαθαρίζουμε, είναι κρίσιμο σε αυτήν τη φάση να σημαδέψεις σωστά. Να δυναμώσεις το ακλόνητο και δοκιμασμένο στήριγμα σε όλες τις μπόρες, το ΚΚΕ. Χρειάζεται όμως να αλλάξει η ίδια η στάση κι η ζωή μας».

Στάθηκε στο συγκροτημένο αντίπαλο του λαού, που δεν είναι άλλος από την αστική τάξη, ο οποίος έχει τους δικούς του κρίκους στην αλυσίδα, την ΕΕ, την κυβέρνηση, τις περιφέρειες και τους δήμους. Υπογράμμισε μάλιστα πως η ψήφος στο ΚΚΕ «αποτυπώνει γνήσια τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική της ΕΕ», γιατί ΕΕ δεν είναι η Ευρώπη «που κατοικούν οι λαοί της, δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει, η Ευρώπη των λαών. Και γι' αυτό δε φταίνε μόνο οι συσχετισμοί μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, στο πολιτικό προσωπικό της, ούτε το ότι άλλαξαν οι αρχές πάνω στις οποίες ιδρύθηκε. Η ΕΕ δεν παίρνει από βελτιώσεις. Κι όσοι τάζουν τέτοιες, στόχο, έχουν σε συνθήκες γενικευμένης δυσαρέσκειας απέναντί της, αυτή να τη σκαπουλάρει, κερδίζοντας κι άλλο χρόνο για να συνεχίσει να χτυπά αλύπητα το λαό».

Ζήτησε από παρευρισκόμενους να μη σταθούν στα διλήμματα και στις αυταπάτες που βάζει τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως «ψηφίζεις - φεύγουν», «καμιά θυσία για το ευρώ», «να τελειώνουμε με το χρέος» και αναφέρθηκε στα «συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια που πρέπει να βάλει ο λαός απέναντι σε όλα τα κόμματα. Αυτά είναι η στάση τους απέναντι στην ταξικότητα της κυβερνητικής πολιτικής σήμερα, στους εφοπλιστές και στην ΕΕ». Οπως είπε ο Κ. Παπαδάκης, μόνο οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ τα «βάζουν» κατευθείαν με τον αντίπαλο και ζήτησε από το λαό να μην ψηφίζει άλλο στις τοπικές εκλογές και άλλο στις ευρωεκλογές. «Δε χωράει σήμερα να μοιράζουμε χρήσιμα "βόλια" εν ώρα πολέμου».

Νωρίτερα, ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς - Εκάλης - Νέας Ερυθραίας Νίκος Σφαντός, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε τη στάση όλων των παρατάξεων στο δήμο που στάθηκαν απέναντι στην πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μη διατεθεί καμία υποστήριξη στη ναζιστική Χρυσή Αυγή από το δήμο. Αυτό, όπως είπε, για να καταλάβει ο κόσμος ποιοι είναι αυτοί που παρουσιάζονται ως αντιφασίστες. Τέλος, για το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο, είπε πως αποτελείται από στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ αλλά και εργαζόμενους που πρωτοστάτησαν στον αγώνα, αυτούς τους δύσκολους καιρούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ