Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΑΙΑ
Ψηφοδέλτιο μάχης με δοκιμασμένους αγωνιστές

Στο ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ στο δήμο Νίκαιας-Ρέντη συσπειρώνονται Κοκκινιώτες και Ρεντιώτες κομμουνιστές, ριζοσπάστες, άνθρωποι του μόχθου, άνεργοι, δοκιμασμένοι αγωνιστές που αναδείχθηκαν μέσα από τα σωματεία τους στους τόπους δουλειάς, τη Λαϊκή Επιτροπή, την επιτροπή ανέργων στη γειτονιά τους.

Στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων, όπου έδωσαν το παρών εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, στέλνοντας μήνυμα υπερψήφισης και ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλες τις μάχες, μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ορέστης Διαμαντόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Στέλιος Μπενετάτος.

Ο Ορ. Διαμαντόπουλος στην ομιλία του κάλεσε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα μπροστά στις κάλπες να μην ξεχάσουν τους υπεύθυνους για τη σημερινή δραματική κατάσταση που βιώνουν, να καταδικάσουν την ΕΕ, τα κόμματα, τις κυβερνήσεις και τις τοπικές διοικήσεις που τη στηρίζουν. Να στηρίξουν το ΚΚΕ, τη μοναδική δύναμη με την πιο καθαρή θέση: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση του πλούτου με το λαό στην εξουσία.

Μεταξύ άλλων άσκησε κριτική στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι: «Τόσο η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η ΝΔ όσο και η ανασυγκρότηση που ευαγγελίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση θα βασίζονται στην ερημοποίηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Γιατί για να μπορέσει να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων πρέπει να θυσιάζεται η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Το "εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη", που παρουσίασε πρόσφατα η κυβέρνηση, προβλέπει νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, πρόσθετα φορολογικά βάρη για το λαό, μείωση της φορολογίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν πρέπει να παγιδευτεί λαϊκός κόσμος με τις κοκορομαχίες και τους καυγάδες που εκφράζουν κόντρες στο εσωτερικό του κεφαλαίου, όπως συμβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά».

Ισχυρό ΚΚΕ με το λαό στο προσκήνιο

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Στ. Μπενετάτος, με την ομιλία του ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής διοίκησης του δήμου, στηριγμένης από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ - και παραλίγο και από τον ΣΥΡΙΖΑ -, στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. «Είναι δήμαρχος υπάλληλος της ΕΕ - τόνισε - υλοποιεί όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της στρατηγικής της στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην αποδοχή του "Καλλικράτη", στην υιοθέτηση των ΣΔΙΤ, στη σύμπραξη με ΜΚΟ και στη γενικευμένη ανταποδοτικότητα σε αθλητισμό και πολιτισμό. Είναι υπέρ των απολύσεων στους δήμους, "αρκεί να είναι λίγες". Από τη μία παραπονιέται για τη μείωση των πόρων της Τοπικής Διοίκησης και από την άλλη, ως γραμματέας της ΚΕΔΕ, αποδέχτηκε και τη μείωση πόρων και την περικοπή των παρακρατηθέντων».

Μεταξύ άλλων ο Στέλιος Μπενετάτος, έκανε εκτενή αναφορά στα δείγματα γραφής που ήδη δίνει ο συνδυασμός του ΚΚΕ στη Νίκαια, στη στήριξη με όλους τους τρόπους της καθημερινής πάλης των εργαζομένων. «Οσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ - είπε -, όσο πιο δυνατή η "Λαϊκή Συσπείρωση" σε περιφέρεια και δήμο, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση. Από καλύτερες θέσεις θα προβάλλονται οι λαϊκές διεκδικήσεις, θα υλοποιούνται μέτρα και έργα που ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες. Ο λαός θα είναι στο προσκήνιο και οργανωμένος να αντιπαλεύει και να ακυρώνει στην πράξη αντιλαϊκά μέτρα. Το ΚΚΕ δε λέει άλλα σε ευρωβουλή και άλλα σε περιφέρεια και δήμο. Με την ψήφο μας να ανοίξουμε δρόμο για το σήμερα και το αύριο, για να φωτιστεί η διέξοδος προς όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ