Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Να απορρίψει ο λαός τους μεσάζοντες μονοπωλιακών συμφερόντων

Η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά, με αφορμή τις παρουσιάσεις των ψηφοδελτίων Μιχαλολιάκου και Μώραλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το συμπέρασμα που βγαίνει από τις παρουσιάσεις των ψηφοδελτίων των κυρίων Μιχαλολιάκου και Μώραλη είναι ότι και οι δύο είναι μεσάζοντες μονοπωλιακών συμφερόντων. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από τη σύνθεση των ψηφοδελτίων των δύο συνδυασμών, που στην πλειοψηφία τους είναι επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και πολιτικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δοκιμασμένοι όλοι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Υποστηρίζουν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και της ΕΕ, που η πείρα μας λέει ότι συνοδεύεται από ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων, ανεργία, λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, από τη μια, και χρηματοδότηση και ισχυρές φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, από την άλλη. Ταυτίζονται σε αυτήν τη γραμμή και τσακώνονται για το ποια συμφέροντα θα αποκτήσουν καλύτερες θέσεις στη μοιρασιά της πίτας του λιμανιού.

Ο κόσμος του μόχθου και της βιοπάλης να βγάλει τα συμπεράσματά του και να ψηφίσει με βάση τα πραγματικά του συμφέροντα. Η ελπίδα των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού βρίσκεται στα δικά του χέρια. Βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης του, στη διεκδίκηση μιας προοπτικής που να βάζει σε προτεραιότητα τις δικές του ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου. Βρίσκεται στη σύγκρουση με τις πολιτικές της ΕΕ.

Να απορρίψει τους εκλεκτούς των εφοπλιστών και των βιομηχάνων και να δυναμώσει τη δική του δύναμη. Γι' αυτό, ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" σε περιφέρεια Αττικής και δήμο Πειραιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ