Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εκ περιτροπής εργασία ζητάει η «Μαρινόπουλος»

Την επιβολή της «εκ περιτροπής εργασίας» στις επιχειρήσεις της εταιρείας «Μαρινόπουλος», καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων. Είχε προηγηθεί η συμφωνία της εργοδοσίας με το προεδρείο της ΟΙΥΕ, τον Αύγουστο του 2012, για μείωση 6,7% των αποδοχών και μάλιστα μόνο στους πλέον χαμηλόμισθους.

Σύμφωνα με το Σωματείο, η εταιρεία απασχολεί την πλειοψηφία των εργαζομένων ως ωρομίσθιους, «με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ και μάλιστα με χιλιάδες απλήρωτες ώρες, ενώ το προηγούμενο διάστημα έγιναν εκατοντάδες απολύσεις». Επίσης, όπως σημειώνεται στην καταγγελία, η εργοδοσία, «αυθαίρετα και με ταξική εκδικητικότητα, περιέκοψε και πάλι, μόνο από τους πλέον χαμηλόμισθους εργαζόμενους, τα επιδόματα ταμείου, οδηγών και από τους πιο κοινωνικά ευπαθείς, τους παντρεμένους και το επίδομα γάμου».

Τώρα, επικαλούμενη το «σημαντικό περιορισμό των δραστηριοτήτων των εταιρειών της» και την «πτωτική πορεία των πωλήσεων», η εργοδοσία ζητά την επιβολή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας, που σημαίνει μειωμένες μέρες απασχόλησης για κάθε εργαζόμενο με ανάλογα μειωμένες αποδοχές.

Το Σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA» σημειώνει: «Κανένας εφησυχασμός, καμία επανάπαυση, καμία εμπιστοσύνη στις σειρήνες της εργοδοσίας που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όσο αναπτύσσεται η εταιρεία, θα καλυτερεύει και η ζωή μας. Τρανταχτό παράδειγμα για το αντίθετο είναι αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ