Σάββατο 26 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απορρίφθηκε η πρόταση του ΚΚΕ για ισότιμη προβολή των κομμάτων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις ευρωεκλογές

Η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων της αστικής διαχείρισης και κυρίως ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο χρόνο αποκλειστικά και μόνο για τη δική τους προβολή - σε αντίθεση με τη θέση αρχών του ΚΚΕ για ισότιμη προβολή των κομμάτων - καθώς και η, επί της ουσίας, αβάντα στη Χρυσή Αυγή, ήταν τα κύρια στοιχεία της χτεσινής πρώτης συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής για τις ευρωεκλογές. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το θέμα της Χρυσής Αυγής, απέναντι στο αίτημα του ΚΚΕ να μη δοθεί καμία παροχή και διευκόλυνση στη ναζιστική οργάνωση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ δεν πήραν καμία απολύτως θέση, ενώ οι ΑΝΕΛ και ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, υποστήριξαν ότι ναι μεν δε δικαιούται χρηματοδότηση, όμως όπως ανέφερε ο Γ. Μιχελάκης «δεν μπορούμε να τη φιμώσουμε»! Με άλλα λόγια, συμφωνούν ή δείχνουν ανοχή στο να δοθεί χρόνος και διευκολύνσεις στην εγκληματική - ναζιστική οργάνωση, για να προβληθεί και να χύσει κι άλλο το φασιστικό της δηλητήριο.

Σε ανακοίνωσή του για τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ υποστήριξαν την πάγια θέση του για ισότιμη προβολή των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Κοινοβούλιο από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς επίσης και της συμμετοχής τους στις συζητήσεις. Επίσης, ζήτησαν να εξασφαλιστεί επαρκής και ικανοποιητικός χρόνος για εκείνα τα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο και τη Βουλή. Αυτή η στάση αρχών του ΚΚΕ δεν έγινε δεκτή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία αναλώθηκαν σε ανταγωνισμούς, προκειμένου να διασφαλίσουν μεγαλύτερο χρόνο για τη δική τους προβολή και κατέθεσαν προτάσεις που εντείνουν την - ήδη υπάρχουσα - μεγάλη ανισοτιμία στην προβολή κομμάτων, όπως του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ ζήτησε, επίσης, να μη δοθεί στη ναζιστική Χρυσή Αυγή η εκλογική χρηματοδότηση ούτε χρόνος προβολής της στα ΜΜΕ, δηλαδή συμμετοχή σε πάνελ, συνεντεύξεις κ. ά., ώστε να προβάλλουν το δηλητήριο του φασισμού και την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία. Επίσης, από τη στιγμή που υπάρχει ήδη απόφαση της Βουλής για διακοπή της χρηματοδότησης στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, δεν είναι δυνατόν να δοθεί στη Χρυσή Αυγή χρόνος για δωρεάν διαφήμιση (spot- video) στα ΜΜΕ, γιατί αποτελεί μορφή οικονομικής επιχορήγησης.

Επίσης, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ έθεσαν το σοβαρό ζήτημα της διευκόλυνσης των ψηφοφόρων για να συμμετάσχουν στις εκλογές της 18ης και 25ης Μάη. Σε συνθήκες οξυμένης φτώχειας, ανεργίας και ανέχειας του λαού, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα διευκόλυνσης όσων χρειάζεται να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το ΚΚΕ πρότεινε κατάργηση των διοδίων τις μέρες πριν και μετά τις εκλογές, δραστική μείωση των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δωρεάν εισιτήρια για ορισμένες κατηγορίες, όπως άνεργοι, φοιτητές, στρατευμένοι κ.λπ.».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org