Σάββατο 26 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
Τσακίζουν δικαιώματα μέσω εργολάβων

Τα γραφεία ενοικίασης εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Εκτυπώσεις ΙΡΙΣ», «Πρακτορείο Τύπου Αργος» και «Πρακτορείο Τύπου Ευρώπη» καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωση, «οι διοικήσεις αυτών των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν εργάτες μέσω εργολάβων, με άθλιες συμβάσεις μιας ημέρας, χωρίς δικαιώματα και με το φόβο ότι αν αντιδράσουν για το οτιδήποτε να μην έχουν μεροκάματο την επόμενη φορά. Μέσω εργολάβων παρακάμπτονται τα συλλογικά δικαιώματα που προκύπτουν από τις ΣΣΕ και προσφέρονται φτηνά εργατικά και σε πολλές περιπτώσεις ανειδίκευτα χέρια. Με αυτό τον τρόπο, ανοίγουν το δρόμο για να γενικευτεί αυτού του τύπου η εργασία και σε άλλες ειδικότητες που ισχύουν έως τώρα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων».

Η Συντονιστική απαιτεί από τις τρεις εταιρείες να ασφαλίσουν όλους τους εργαζόμενους ως μόνιμο προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου, να αμείβουν όλους τους εργαζόμενους με βάση τις τελευταίες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και να διακοπεί οποιαδήποτε σχέση με τα «δουλεμπορικά» γραφεία. Παράλληλα, οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις καταγγέλλουν τις απολύσεις τεχνικών στους ραδιοσταθμούς SFERA και DERTI, επειδή δεν αποδέχτηκαν μείωση των μισθών τους κατά 30%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ