Σάββατο 26 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εβαλαν ακόμα και σχολείο Ειδικής Αγωγής να κάνει μάθημα στις διακοπές!

Φέτος, οι μαθητές της περσινής Ε' τάξης του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α' Βαθμίδας Σοφάδων στην Καρδίτσα, μόλις ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους, έμειναν για ένα χρόνο κλεισμένοι στα σπίτια τους. Γιατί οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις έχουν «φροντίσει» να μην ιδρύσουν τη μετέπειτα εκπαιδευτική βαθμίδα ως όφειλαν. Με το φόβο του χρόνου να περιθωριοποιηθούν οι ίδιοι και να ζουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, οι μαθητές της φετινής Ε' τάξης του ίδιου σχολείου αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Κατά το τρέχον σχολικό έτος προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη. Στο πλευρό τους και τις μέρες της κατάληψης ήταν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, που αγωνιώντας για την ασφάλεια των μαθητών τους ήταν παρόντες στο σχολείο νωρίτερα της καθιερωμένης πρωινής προσέλευσης και έμεναν μέχρι τη λήξη του σχολικού ωραρίου και της αποχώρησης όλων των μαθητών.

Σήμερα, το υπουργείο Παιδείας έρχεται να τιμωρήσει μαθητές του ΤΕΕ ΕΑ Σοφάδων και τους καθηγητές τους, επειδή σήκωσαν το ανάστημά τους, βάζοντάς τους να «αναπληρώσουν» μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα! Τιμωρεί εκείνους που τους στερεί ακόμη και τα στοιχειώδη, να μπορούν να παρακολουθήσουν οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία, για όσο το θελήσουν, χωρίς να χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Πρόκειται για πρόκληση και εμπαιγμό. Αν τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η απάνθρωπη πολιτική στη γενική εκπαίδευση είναι σοβαρά και πολυάριθμα, στην Ειδική Αγωγή εμφανίζονται σαν σε μεγεθυντικό φακό. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φέρνει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή. Ενα νομοσχέδιο συνέχεια του νόμου που ψηφίστηκε το 2008. Που οδηγεί ακόμη περισσότερες δομές σε κλείσιμο κι όσες επιβιώσουν θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως παιδοφυλακτήρια, απεμπολώντας τον όποιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα θα έπρεπε να έχουν. Παρατείνοντας ένα καθεστώς που θέλει τα Ειδικά Σχολεία κλειστά μέχρι και το Γενάρη. Να λειτουργούν με μαθητές εκ περιτροπής λόγω της έλλειψης προσωπικού. Με την μεταφορά των ΑμΕΑ να είναι για άλλη μια φορά στον αέρα. Τους εκπαιδευτικούς να γίνονται λάστιχο κι εκείνοι με τη σειρά τους θύματα άγριας εκμετάλλευσης. Με τους ιδιώτες να θησαυρίζουν απ' τα τεράστια κενά που σκόπιμα δημιουργούνται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής. Κι όλα αυτά - όπως αναφέρεται υποκριτικά και στο νέο νομοσχέδιο - στο όνομα των «ίσων ευκαιριών» και της «συνταγματικής κατοχύρωσης και αναβάθμισης διαρκώς της Ειδικής Εκπαίδευσης»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ