Παρασκευή 25 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σειρά φορολογικών τροπολογιών

Σειρά από τροπολογίες κατάθεσε χτες το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για τα «πιστωτικά ιδρύματα και την προληπτική εποπτεία» που συζητείται στη Βουλή:

-- Για όλους όσοι δεν ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, τα πραγματικά εισοδήματα μέχρι 5.000 ευρώ το χρόνο και τα τεκμαρτά μέχρι 9.500 ευρώ φορολογούνται με την κλίμακα που ισχύει για τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Η ρύθμιση αφορά σε ποσά που δόθηκαν σε ανέργους μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ κ. ά. Οπως προκύπτει, σε περίπτωση μεγαλύτερων εισοδημάτων (πραγματικών ή τεκμαρτών) οι φόροι θα υπολογίζονται με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή από το πρώτο ευρώ και με συντελεστή στο 26%.

-- Απαλλαγές από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπονται για την «ηλεκτρολυτική και μεταλλουργική κατεργασία», μέτρο το οποίο «αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας βιομηχανίας, καθώς και των εξαγωγών».

-- Οφειλόμενοι φόροι κληρονομιάς μπορούν να εξοφληθούν με τη μεταβίβαση του ακινήτου στο Δημόσιο. Η ρύθμιση αφορά σε οφειλέτες που δεν έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής σε μετρητά και μάλιστα χωρίς τη δυνατότητα συμψηφισμού της διαφοράς ανάμεσα στην αξία του ακινήτου και την οφειλή προς την Εφορία.

-- Διαμορφώνεται «ειδικό καθεστώς» απόδοσης του οφειλόμενου ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 500.000 ευρώ το χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ