Παρασκευή 25 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Λεία των επιχειρηματικών ομίλων ο πλούτος του λαού

Περιοδεία στην Ιερισσό και τη Ν. Ρόδα πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η επένδυση της μεταλλουργίας χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στη Χαλκιδική βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης, σε Ιερισσό και Νέα Ρόδα, ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην περιοδεία συμμετείχε και ο Γιάννης Τρικαλιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη.

Ο Γ. Ζιώγας, ξεκαθάρισε ότι «η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη στην εγκατάσταση και λειτουργία του εργοστασίου χρυσού στη Χαλκιδική, όπως και στις άλλες περιοχές της χώρας και ενώνει τη φωνή της με τους κατοίκους που αγωνίζονται με απειθαρχία και ανυπακοή για το δίκιο τους». Σημείωσε ότι η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» δε θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. «Θα φέρει μόνο καταστροφή και υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, για να θησαυρίσουν ελληνικοί και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι». Τόνισε ότι «η τεχνολογία για την εξόρυξη χρυσού δεν μπορεί σήμερα να διασφαλίσει την περιοχή, ιδιαίτερα όσο βρίσκονται στην ιδιοκτησία των μονοπωλίων τόσο η έρευνα όσο και τα μεταλλεία». Επίσης ότι «ο χρυσός αποτελεί εθνικό απόθεμα και είναι λαϊκή περιουσία και κανένας επιχειρηματικός όμιλος δεν έχει δικαίωμα να το εκμεταλλεύεται». Κατήγγειλε την τρομοκρατία σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής.

Επίσης δήλωσε ότι «τα γεγονότα της αντιπαράθεσης στην τοπική κοινωνία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων και των κομμάτων που υπηρετούν και πάση θυσία θέλουν να προωθήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την κερδοφορία του, στρέφοντας το ένα τμήμα της εργατικής τάξης απέναντι στο άλλο».

Απευθυνόμενος στους εργαζομένους στα μεταλλεία, σημείωσε ότι «πρέπει να κατανοήσουν ότι σε καμία περίπτωση τα συμφέροντά τους δεν ταυτίζονται με αυτά της εργοδοσίας. Ούτε ταυτίζονται με επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς. Η θέση τους είναι στην ίδια πλευρά μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους της Χαλκιδικής, της Θράκης, του Κιλκίς, με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες».

Τέλος, κάλεσε το λαό της περιοχής, να αντιταχθεί στα τρομοκρατικά διλήμματα, να ψηφίσει με βάση τα ταξικά του συμφέροντα, κόντρα σ' αυτούς που λεηλατούν τη ζωή και τα όνειρά του. Να ενισχύσει αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και περιφέρεια. Είναι εγγύηση ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αταλάντευτα στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, είναι ψήφος για να δυναμώσει η φωνή του λαού κόντρα στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις της. Ψήφος για την ελπίδα και την προοπτική του αγώνα για το σήμερα και το αύριο της δικής του ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ