Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΕΣΒΟΥ
Η Β. Βουγέλη - Αντώνα υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λέσβου

Στη θέση του Ηρακλή Κουντουρέλλη, για τον οποίο προέκυψε ασυμβίβαστο λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας

Την αντικατάσταση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Η. Κουντουρέλλη λόγω ασυμβίβαστου, ανακοινώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζοντας σε ανακοίνωσή της:

«Σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιητικές εγκυκλίους του Καλλικράτη, προέκυψε το ασυμβίβαστο της ιδιότητάς του Ηρακλή Κουντουρέλλη (μέχρι τώρα ορισμένος υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης Λέσβου με τη "Λαϊκή Συσπείρωση"), ως Διευθυντή στη Γραμματεία Πολιτισμού της Γ.Γ. του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την υποψηφιότητά του σε οποιοδήποτε θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Eκ μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ανακοινώνουμε ότι ο μέχρι πρότινος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Λέσβου με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τις προαναφερόμενες εγκυκλίους, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί προ 18 μηνών από την υπηρεσία αυτή. Για το λόγο αυτό, σήμερα ανακοινώνουμε ότι στη θέση του Ηρακλή Κουντουρέλλη υποψήφια αντιπεριφερειάρχης για τη Λέσβο με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" ορίζεται η Βασιλική Βουγέλη - Αντώνα (συνταξιούχος υγειονομικός υπάλληλος του ΙΚΑ, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου). Είναι 54 χρονών και ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές».

Ο Η. Κουντουρέλλης, σε δήλωσή του για το ζήτημα που ενέσκηψε, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα και τα εξής:

«Διαπιστώνεται ότι με την παράγραφο (δ) του άρθρου 117 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ 87 / Α) αφαιρείται το δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές από τους υπαλλήλους που άσκησαν καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης το τελευταίο 18μηνο (δηλαδή από 18-10-2012) σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της περιφέρειας όπου είναι υποψήφιοι.

Με βάση αυτήν τη διάταξη δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου με το συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου", όπως είχε προαναγγελθεί.

Ομολογώ ότι, παρά τη μεγάλη διοικητική εμπειρία και γνώση της νομοθεσίας που αποκόμισα από τη σχεδόν 30ετή θητεία μου στη δημόσια διοίκηση, με εκπλήσσει πάντοτε (και συνεχίζει να με εκπλήσσει) δυσάρεστα η ανεξάντλητη εφευρετικότητα του ελληνικού κράτους στο να θέτει "στα μουλωχτά" διάφορα αδικαιολόγητα εμπόδια στην άσκηση των κατοχυρωμένων πολιτικών δικαιωμάτων των δημόσιων υπαλλήλων, χρησιμοποιώντας τις πιο απίθανες και υποκριτικές αιτιολογίες.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνω ότι παραμένω απλός μαχητής στο πλευρό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπως έκανα τα τελευταία 4 χρόνια, και θα συμμετέχω στην ομάδα που επεξεργάζεται και προωθεί τις θέσεις της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ