Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ενίσχυση του ΚΚΕ κόντρα στην ηττοπάθεια και τις νέες αυταπάτες

Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε μια σειρά μεγάλους δήμους και τις αντιπεριφέρειες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης παρουσιάστηκαν σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή.

Στον Εβρο

«Δίνουμε τη μάχη για να μετατραπεί η εκλογική αναμέτρηση σε μια μεγάλη πολιτική κινητοποίηση, ενάντια στην ΕΕ, στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τις παρατάξεις τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, ενάντια στις πολιτικές που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Για να βγει πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αποδυναμώνοντας την ηττοπάθεια, απορρίπτοντας τις νέες αυταπάτες», σημείωσε, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ο Χρήστος Τρέλλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Προέτρεψε κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιστή, να σκεφθεί ποιον θα έχει στο πλευρό του την επόμενη μέρα των εκλογών, όταν θα βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα «να ζει αυτός και τα παιδιά του στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση ή να παλέψει για όσα δικαιούται».

Ο Ανέστης Βλισίδης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Εβρου, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να περιορισθεί η αντιπαράθεση γύρω από τα πρόσωπα των υποψηφίων, για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής, νοικοκύρης, οραματιστής. «Συσκοτίζουν έτσι τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής μάχης, δηλαδή το ρόλο της περιφέρειας στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και ΕΕ. Θέλουν επίσης να κρύψουν ότι όλοι τους συμφωνούν στο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στην περιφέρεια και τους δήμους και τους μετέτρεψε σε μακρύ χέρι του κράτους για να υπηρετήσουν και σε αυτόν τον τομέα τα συμφέροντα του κεφαλαίου με τη γραμμή της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων», σημείωσε.

Ο Σάββας Δευτεραίος, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, σημείωσε ότι στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν άνθρωποι που συμφωνούν στην ανάγκη αλλαγής της κυρίαρχης πολιτικής και δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι μέσα στα ασφυκτικά δεσμά της ΕΕ μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες. «Σήμερα με περισσότερη γνώση και εμπειρία, με νέες δυνάμεις και με ακόμη μεγαλύτερη ορμή δίνουμε τη μάχη ώστε με τη στήριξη και την ενεργό συμμετοχή του κόσμου, οργανωμένα, αγωνιστικά και όχι διαχειριστικά να κατακτάμε μέρα με τη μέρα αυτά που δικαιούμαστε. Η ενότητα των εργατών, των ανέργων και η συμμαχία τους με τους ΕΒΕ, τη νεολαία, τους επιστήμονες και τους αγρότες θα κρίνει την τελική της έκβαση».

Στην Ξάνθη

Σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ξάνθης και την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης.

«Στα ψηφοδέλτια αντανακλάται η δράση των κομμουνιστών στην Ξάνθη όλα τα προηγούμενα χρόνια για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Αποτελούνται από αγωνιστές που εκφράζουν τη διαχρονική παρουσία και δράση του ΚΚΕ στο νομό, τη συνεπή σταθερή δράση του ΚΚΕ για την οργάνωση της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας, θρησκείας», σημείωσε ο Κώστας Βογιατζής, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης.

Ο Γιώργος Κολλάρος, υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης, σημείωσε ότι «στις εκλογές στις 18 και 25 του Μάη, το ουσιαστικό, το πραγματικό δίλημμα είναι: Υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο απ' αυτή τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κάθε είδους αντιλαϊκών κυβερνήσεων».

  • Δείτε αναλυτικά στο «902.gr» τους υποψήφιους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφερειακή Ενότητα Εβρου (www.902.gr/node/41820), στο Δήμο Αλεξανδρούπολης (www.902.gr/node/41821), στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και το Δήμο Ξάνθης (www.902.gr/node/41847).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ