Πέμπτη 17 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Βομβαρδισμός τεθωρακισμένων που παραβίασαν τα σύνορα

ΑΜΜΑΝ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Αξιωματούχοι του συριακού στρατού δήλωσαν χτες ότι δεν ανήκουν στις συριακές Ενοπλες Δυνάμεις τα καμουφλαρισμένα θωρακισμένα οχήματα που καταστράφηκαν νωρίτερα από ιορδανικά πολεμικά αεροσκάφη όταν επιχείρησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα Συρίας - Ιορδανίας.

Οι ίδιες πηγές άφησαν υπόνοιες ότι τα θωρακισμένα πιθανώς να ανήκουν είτε σε «αντικαθεστωτικές» ένοπλες ομάδες, είτε σε σπείρες λαθρεμπόρων όπλων ή ναρκωτικών.

Η εξέλιξη επιβεβαιώθηκε από την ιορδανική πολεμική αεροπορία και την ιορδανική τηλεόραση που μετέδωσε την είδηση με ένα λιτό ρεπορτάζ δίχως να αναφέρονται τυχόν θύματα ή αριθμός των οχημάτων, παρά μόνον ότι καταστράφηκαν με βομβαρδισμό αφού προηγουμένως ιορδανικά αεροσκάφη έκαναν ελιγμούς, ρίχνοντας προειδοποιητικά πυρά.

Σε κάθε περίπτωση, το συμβάν προκαλεί αίσθηση, αφού είναι η πρώτη φορά που οι ιορδανικές δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας προχωρούν ανοιχτά σε βομβαρδισμό οχημάτων που επιχείρησαν να πλησιάσουν τα αφύλακτα, ως πρότινος, σύνορα που χρησιμοποιούνται σποραδικά σαν ορμητήριο για την προώθηση όπλων, πυρομαχικών και χρημάτων στις ξένες μισθοφορικές δυνάμεις που πολεμούν στο πλευρό του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Αυτά ενώ χτες ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο μίας ακόμη πόλης στη μεθόριο Συρίας - Λιβάνου, την πόλη Χους Αράμπ, ενώ ένα 48ωρο νωρίτερα είχε ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο και της παρακείμενης κωμόπολης Αρσάλ αλ Γουάρντ. Ισλαμιστές εξτρεμιστές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Λεβάντε» φαίνεται πως διατηρούν τον έλεγχο της πόλης Ταλφίτα, στην επαρχία Καλαμούν, ωστόσο έχουν περικυκλωθεί πλέον για τα καλά από το συριακό στρατό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ