Πέμπτη 17 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μέτρα για την αποτροπή των μαθημάτων στις διακοπές του Πάσχα

Πρακτικά μέτρα για την αποτροπή του μέτρου δήθεν «αναπλήρωσης μαθημάτων» μέσα στις διακοπές του Πάσχα για τα σχολεία που έκαναν καταλήψεις, συζήτησαν μια σειρά φορείς στο Ηράκλειο Κρήτης σε σύσκεψη που έκαναν την περασμένη Τρίτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η τοπική ΕΛΜΕ, οι Ενώσεις και η Ομοσπονδία Γονέων του νομού, Σύλλογοι Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντιπροσωπείες των μαθητικών συμβουλίων. Οι φορείς δήλωσαν ότι η αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας είναι το πρόσχημα, ενώ ο σκοπός του μέτρου είναι η τρομοκράτηση και καταστολή του μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος. Θεωρούν ότι το μέτρο έχει στόχο να τιμωρήσει τους μαθητές που κινητοποιήθηκαν και ότι είναι εμπαιγμός τα περί αναπλήρωσης των ωρών που χάθηκαν από τις καταλήψεις, όταν την ίδια χρονιά χάθηκαν χιλιάδες διδακτικές ώρες από το μη διορισμό και τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Οι φορείς αποφάσισαν να κάνουν νέα σύσκεψη για το θέμα την Τρίτη 22 Απρίλη, στις 5 μ.μ., στο «Καπετανάκειο», ενώ παράλληλα καλούν τα μέλη τους (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) έξω από τα σχολεία τις μέρες που έχει οριστεί να γίνει η «αναπλήρωση» (23, 24 και 25 Απρίλη), με στόχο την αποτροπή της εφαρμογής του αυταρχικού μέτρου. Σημειώνουν ότι ήδη η ΟΛΜΕ έχει λάβει απόφαση για κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας (8-11 π.μ.) και για τις τρεις μέρες επιβολής του μέτρου, ενώ η ΕΛΜΕ Ηρακλείου έχει αποφασίσει επίσης για τις ίδιες ημέρες την κήρυξη 3ωρων στάσεων (11 π.μ.-2 μ.μ.), προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις. Ακόμα, οι φορείς καλούν τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης να ανακαλέσει το μέτρο της λειτουργίας των σχολείων στις διακοπές του Πάσχα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ