Τετάρτη 16 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΠΟΝΤΕΣ

Με μεράκι και πείρα...

Λέει ο Γ. Κουμουτσάκος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ, σε συνέντευξή του: «Τέσσερις λέξεις συνοψίζουν το πρόγραμμά μας για την Αττική: Δουλειά - Ανάπτυξη - Διαφάνεια - Αλληλεγγύη. Σε αυτούς τους τομείς χρειάζεται να δουλέψουμε εντατικά, γιατί εκεί βρίσκονται οι τέσσερις μεγάλες πληγές που πονάνε την Αττική και τα 4 εκατομμύρια των κατοίκων της (...) Διαθέτω και την πείρα και τις γνώσεις και το μεράκι για να προσφέρω στον τόπο μου και από τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής».

Για ποιους η ανάπτυξη; Για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους. Για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες υπάρχουν οι συνθήκες που διαμόρφωσε η πολιτική εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Με μισθούς και συντάξεις πείνας, με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας στα οποία Δήμοι και Περιφέρειες συμμετέχουν, όπως, πχ., τα 5μηνα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας». Οσο για τη διαφάνεια και την αλληλεγγύη, είναι τα γνωστά μότο που λανσάρουν υποψήφιοι από όλο το πολιτικό φάσμα που στηρίζει την πολιτική της ΕΕ και είναι το άλλοθι για να καλύψουν την αντιλαϊκή πολιτική και τις επιλογές που στέλνουν το λαό σε ακόμα χειρότερη θέση. Αλληλεγγύη εννοεί τα δίκτυα κοινωνικών ιατρείων, φαρμακείων, παντοπωλείων για τους εξαθλιωμένους, που λειτουργούν με τη «φιλανθρωπία» των καπιταλιστών, αναγκάζοντάς τους να ζουν με μειωμένες απαιτήσεις, αφού δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν δουλειά και μισθούς για ικανοποίηση όλων των αναγκών τους.

* * *

Ο,τι κάτσει...

Ρωτά ο δημοσιογράφος τον Στ. Θεοδωράκη, επικεφαλής του «Ποταμιού»: «Θεωρείτε ότι μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα σχήμα συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;». Και απαντά ο Στ. Θεοδωράκης: «Ποιο ΠΑΣΟΚ και ποια ΝΔ; Μήπως πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και μετά να μιλήσουμε για συνεργασίες;».

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαζόσασταν;», συνεχίζει ο δημοσιογράφος.

«Σας είπα, πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Τις συνεργασίες τις καθορίζουν οι πολίτες. Ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα; Τι διαφορά θα έχει από το δεύτερο; Πόσο κοντά τους θα είναι το τρίτο κόμμα; Οταν απαντηθούν αυτά τότε θα μπορώ να σας πω με ποιους θα συνεργαστούμε».

Χρειάζεται κάποια άλλη διευκρίνιση για το πολιτικό στίγμα του «Ποταμιού»; Χρειάζεται καμία άλλη επιβεβαίωση ότι δημιουργήθηκε με στόχο να τσοντάρει το αστικό πολιτικό σύστημα όπου χρειαστεί;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ