Τρίτη 15 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ
Βαθιές οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με το σύστημα

Επιβεβαιώνεται πλήρως η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η Χρυσή Αυγή ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Μπαλτάκου και τη συνέχεια που έδωσε ο ίδιος με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Real News». Οπως ξεκαθαρίζει ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, «δεν είχα μόνο εγώ επαφή με τη Χρυσή Αυγή. Ηταν και άλλοι. Ο καθένας είχε το ρόλο του».

Επίσης, αποκαλύπτει ότι μετά το βίντεο Κασιδιάρη και την παραίτησή του, τον προσέγγισε «κόμμα της Δεξιάς» και του πρότεινε να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος ευρωβουλευτής με το συνδυασμό του, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Λέει ακόμα ότι του τηλεφώνησαν «και υπουργοί και βουλευτές. Δεν θα αναφέρω ονόματα. Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης το είπε και δημόσια».

Πρόσθεσε με νόημα ότι με τον Φαήλο Κρανιδιώτη είναι «πολύ στενοί φίλοι» και σε άλλο σημείο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτιάξει νέο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές, λέγοντας: «Αν μετά τις ευρωεκλογές συνεχίσει η στροφή της ΝΔ προς ένα κεντρώο κόμμα, που θα σημάνει και τον αποκλεισμό μου από μια τέτοια ΝΔ, τότε θα τα σκεφτώ όλα». Ισχυρίστηκε άλλωστε πως του τηλεφώνησαν και ένστολοι λέγοντάς του «είμαστε μαζί σου, μπες μπροστά», παρακινώντας τον να κάνει κόμμα.

Ο Π. Μπαλτάκος υποστηρίζει επ' αυτού ότι «ένστολοι και Εκκλησία είναι πυλώνες του έθνους» και επικρίνει προκαταβολικά το ενδεχόμενο η ΝΔ να μετατραπεί σε κεντρώο κόμμα. Οπως λέει, «το πρόβλημα δεν είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα να μετατραπεί σε κεντρώο, δηλαδή η ΝΔ να γίνει νέο ΚΟΔΗΣΟ. Πρέπει να επανενωθεί η Δεξιά. Η ισχύς εν τη ενώσει». Αναφέρει μάλιστα (μετρώντας τα ποσοστά του 2012) ότι ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ φτάνουν μαζί το 46% και ότι «αν ενωθούμε θα κυβερνάμε για 50 χρόνια, αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ