Τρίτη 15 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζεστό χρήμα στις κατασκευαστικές

Την εντός χρονοδιαγράμματος εκταμίευση 94,82 εκατ. ευρώ προς τους τέσσερις κατασκευαστές του νέου συστήματος αυτοκινητοδρόμων ανακοίνωσε, χτες, ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη Τύπου. Οι χρηματοδοτικές ροές θα έχουν και συνέχεια, καθώς ο στόχος πληρωμών για το β' τρίμηνο του 2014 φθάνει τα 110,73 εκατ. ευρώ, ώστε το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι κατασκευαστές να έχουν λάβει το συνολικό ποσό των 205,55 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα δημοπρατηθεί ο Οδικός Αξονας Πάτρα-Πύργος, μήκους 75 χλμ. και προϋπολογισμού 340 εκατομμυρίων ευρώ - είχε εξαιρεθεί από τον αυτοκινητόδρομο της «Ολυμπίας Οδού» - ενώ έως τα τέλη του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η δημοπράτηση του τμήματος «Καλό Νερό - Τσακώνα», μήκους 30 χλμ. και προϋπολογισμού 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την αναθεώρηση των συμβάσεων του 2007 που ενέκρινε η συγκυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβρη, το συνολικό κόστος των έργων θα φτάσει με τα σημερινά δεδομένα τα 1,7 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ιδιωτικών τραπεζών (με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου), τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, αλλά και άμεση κρατική χρηματοδότηση, ενώ για την εξασφάλιση σίγουρης κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, το Δημόσιο θα διαθέτει τα μελλοντικά του έσοδα από διόδια μέχρι του ποσού των 8,5 δισ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ