Σάββατο 12 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Ερη Ρίτσου

Συγγραφέας

Δέχτηκα με χαρά την πρόταση συνεργασίας γιατί θεωρώ, ακριβώς όπως και το ΚΚΕ, πως κανένας αγώνας δεν είναι υποδεέστερος κάποιου άλλου. Δεν έχω βεβαίως καμία ψευδαίσθηση πως μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος είναι ποτέ δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι ριζικές εκείνες αλλαγές που θα εξασφαλίσουν έναν κόσμο δίκαιο για όλους. Αυτήν άλλωστε ακριβώς την ψευδαίσθηση, πιστεύω, πως πολεμά το ΚΚΕ με την επίμονη αναφορά του στη λαϊκή κυριαρχία, που βεβαίως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως παραπέμπει τους αγώνες... στας ελληνικάς καλένδας. Η καθημερινή του δράση, η έντονη δράση του σε κάθε επίπεδο κοινωνικό και πολιτικό, δείχνει ακριβώς το τι σημαίνει για το ΚΚΕ αγώνας.

Συνεργαζόμενη λοιπόν με το ΚΚΕ, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να καταρριφθεί ο μύθος ότι το ΚΚΕ δε συνεργάζεται. Το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται όταν ως προϋπόθεση της συνεργασίας τίθεται η απομάκρυνσή του από θέσεις αρχής, που η ιδεολογία και η ανάλυσή του των πραγμάτων του υπαγορεύουν. Εχω διαπιστώσει πως αυτοί που σε πολιτικό επίπεδο κατηγορούν το ΚΚΕ για άρνηση συνεργασίας είναι αυτοί που είναι συνήθως πρόθυμοι, με το μάτι καρφωμένο στο πρακτικό όφελος, να κάνουν συνεργασίες χωρίς αρχές, με ομιχλώδη και αενάως αναπροσαρμοζόμενη στόχευση. Το ΚΚΕ είχε και έχει την εντιμότητα να μη θελήσει ποτέ να δεχτεί συνεργασία για τη συνεργασία, για ψηφοθηρικά οφέλη. Αυτή η εντιμότητα είναι κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα.

Τέλος, θεωρώ ότι παρόλο που αισθανόμαστε την Ευρωβουλή σαν κάτι μακριά από μας -ή τουλάχιστον έτσι αισθάνεται αρκετός κόσμος- η παρουσία εκεί είναι πάρα πολύ σημαντική και ο ρόλος των κομμουνιστών επίσης. Μια άλλη, καθαρή και αληθινή φωνή, που πρέπει να ακούγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακόμα πιο δυνατά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ