Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Το Θριάσιο σηκώνει ψηλά το κεφάλι»!

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να εμποδίσουν την επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ, είναι οι κάτοικοι της περιοχής. Νέα κινητοποίηση στις 2 και 3 του Ιούνη

Με πανό και πυρσούς περικύκλωσαν προχτές βράδυ τη Βουλή οι κάτοικοι του Θριασίου
Με πανό και πυρσούς περικύκλωσαν προχτές βράδυ τη Βουλή οι κάτοικοι του Θριασίου
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στα καταστροφικά σχέδια του ομίλου Λάτση και τη γιγάντωση του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ, δηλώνουν οι κάτοικοι του Θριασίου. Μετά το δυναμικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το βράδυ έξω από τη Βουλή, με τη συμμετοχή παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων μαζικών φορέων και πολλών κατοίκων, ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις για το Σαββατοκύριακο 2 και 3 του Ιούνη. Η Επιτροπή Αγώνα κατά των επεκτάσεων προγραμματίζει συμβολικό «πολιτιστικό αποκλεισμό» της ΠΕΤΡΟΛΑ, όπου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά πολιτιστικά δρώμενα, με κεντρικό σύνθημα «όχι στις νέες επεκτάσεις των διυλιστηρίων».

«Το Θριάσιο σηκώνει ψηλά το κεφάλι! Ξεσηκώνεται, αντιστέκεται και με συνεχείς αγώνες απαιτεί ό,τι για δεκαετίες ολόκληρες έχει στερηθεί και δικαιούται: Να ζήσει αναβαθμισμένο και ασφαλές σε ένα βιώσιμο περιβάλλον» υπογραμμίζεται στο ψήφισμα της προχτεσινής συγκέντρωσης. Επίσης, οι κάτοικοι του Θριασίου απαιτούν από την κυβέρνηση να μην εκδώσει καμία νέα άδεια επέκτασης της ΠΕΤΡΟΛΑ, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη. Ακόμη υπογραμμίζουν ότι «το βιομηχανικά και περιβαλλοντικά κορεσμένο Θριάσιο δεν μπορεί πλέον να δεχτεί και να αντέξει άλλη επιβάρυνση. Δεν μπορεί να ζει συνεχώς πάνω σε μια βόμβα βραδυφλεγή. Δεν μπορεί να ανεχτεί την περαιτέρω υποβάθμιση του Περιβάλλοντος, τη διαρκή απειλή σε βάρος της υγείας των κατοίκων, την αχρήστευση της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Δεν μπορεί να εγκαταλείψει όσα με αγώνες δεκαετιών κατακτήθηκαν, ούτε μπορεί να δεχτεί την απαξίωση των περιουσιακών στοιχείων των κατοίκων, τα οποία αποτελούν προϊόντα του κόπου και του μόχθου τους».

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι «η σχεδιαζόμενη εδαφική επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ θα εξαφανίσει το κενό με την ΠΥΡΚΑΛ, θα φέρει το διυλιστήριο ακόμα πιο κοντά στους οικισμούς, θα αυξήσει τις σημερινές διαρροές και δυσοσμίες, θα πολλαπλασιάσει την εγκαταστημένη ισχύ του διυλιστηρίου, θα υπερτριπλασιάσει τον όγκο των εκπεμπόμενων απαερίων, θα αυξήσει τις πιθανότητες Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης και θα ακυρώσει τους μακροπρόθεσμους αναπτυξιακούς μας σχεδιασμούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολιτιστικός αποκλεισμός κατά της γιγάντωσης της ΠΕΤΡΟΛΑ(2001-05-29 00:00:00.0)
Ξανά στο πόδι το Θριάσιο στις 8 Μάρτη(2001-03-02 00:00:00.0)
Πάνδημο «όχι» στη γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ(2001-02-03 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση βλέπει μόνο ό,τι συμφέρει τον Λάτση!(2001-01-16 00:00:00.0)
Να μην επιτραπεί επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ(2000-05-26 00:00:00.0)
Να μην επιτραπεί η επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ(2000-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ