Πέμπτη 10 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΟΠΑΔ: Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι εργαζόμενοι - μόνιμοι και αορίστου χρόνου - του ΟΠΑΔ. Με τη δημοσίευση του Ν. 4254/2014 (ΦΕΚ Α' 85/7-4-2014) καταργείται ο ΟΠΑΔ και δημιουργούνται στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ δύο αυτοτελείς τομείς: Ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοσίου και ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων. Το προσωπικό, μετά από ένα μήνα, θα μεταφέρεται σε οργανικές θέσεις του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας του προσωπικού, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται με 24 υπηρεσίες του πρώην ΟΠΑΔ για όλη τη χώρα και μάλιστα θα αφορά μόνο περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και δε θα επιδέχονται αναβολή (νοσηλεία, μετακίνηση εκτός Ελλάδος, κ.ά.).

ΤΥΠΟΣ - ΜΜΕ: Απεργία και συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ έκαναν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον Τύπο και στα ΜΜΕ. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, στη συγκέντρωση μίλησε ο γγ Λεωνίδας Σακάς. Ακολούθησε πορεία στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών. Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχε με το μπλοκ και το πανό του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

ΣΕΑΑΝ: Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας προγραμματίζουν για τη Δευτέρα στις 12 μ. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής: «Παλεύουμε ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και τις βάρβαρες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα. Παλεύουμε ενάντια στην υποχρηματοδότηση και διάλυση των προνοιακών ιδρυμάτων και δομών», σημειώνει η ΣΕΑΑΝ.

ΕΚ ΔΡΑΜΑΣ: Εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Απρίλη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας. Η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» αύξησε τα ποσοστά της σε 11% από 6% και τις ψήφους της και εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο στο ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας.

«ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»: Το νέο μπαράζ απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, DIA». Σύμφωνα με την καταγγελία, με εντελώς αυθαίρετο και καταχρηστικό τρόπο, απέλυσε δύο πρωτοπόρες εργαζόμενες από το «Carrefour» της Πάτρας και μάλιστα δύο ημέρες πριν την πανελλαδική απεργία, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους να μη συμμετάσχουν σε αυτή.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Δεν θα είναι, τελικά, 10%, αλλά μόνο 6,6% η πραγματική μείωση της τιμής του Φυσικού Αερίου για το λαϊκό νοικοκυριό, από τον Οκτώβρη του 2014, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της ΕΠΑ Θεσσαλίας, η οποία αναφέρεται σε μείωση από 0,768 σε 0,72 λεπτά του ευρώ, ανά κιλοβατώρα. Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, (ΕΚΛ), κάνει λόγο για «μείωση που είναι ψίχουλα, την ώρα που η ανεργία τσακίζει κόκαλα, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν δεχτεί μεγάλα πλήγματα, η βαριά φορολογία και τα κάθε είδους χαράτσια έχουν γονατίσει τα εργατικά, λαϊκά νοικοκυριά».

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ: Κάμερες για την παρακολούθηση των εργαζομένων στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών, τοποθέτησε πριν από λίγες μέρες η διοίκηση του Δήμου Αβδήρων, στην Ξάνθη, με πρόσχημα την ασφάλεια του χώρου. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αβδήρων καταγγέλλει την προκλητική πρακτική της διοίκησης του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ