Κυριακή 6 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απεργούν από την Παρασκευή οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ

Σε απεργία βρίσκονται από το βράδυ της Παρασκευής οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ, αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών που προσπαθεί να επιβάλει με ατομικές συμβάσεις η εργοδοσία. Η απεργία αποφασίστηκε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, μετά την ανάρτηση στον πίνακα των ανακοινώσεων εγγράφου με το οποίο η εργοδοσία καλούσε τους εργαζόμενους να προσέλθουν αυθημερόν για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Απαντώντας ακαριαία, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και την Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη το Σωματείο έχει ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή του στην πανεργατική πανελλαδική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Η εργοδοσία είχε ανακοινώσει μονομερή μείωση των μισθών τον περασμένο Οκτώβρη, προκαλώντας αγωνιστικές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους. Τώρα επανέρχεται για να κατοχυρώσει αυτές τις μειώσεις, ύψους 10%-15% με ατομικές συμβάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ακόμα τον όρο ότι μπορεί να υπενοικιάζει τους εργαζόμενους σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία με την οποία συνεργάζεται!

Συγκεκριμένα, όπως γράφεται στη σύμβαση, «ο μισθωτός υποχρεούται να προσφέρει την εργασία του και σε άλλα πρόσωπα, ενδεχομένως εκτός της εγκατάστασης του εργοδότη, υποδεικνυόμενα από τον εργοδότη και συνεργαζόμενα με αυτόν μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του».

Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι απαιτούν επιχειρησιακή σύμβαση με τους μισθούς που ίσχυαν στις 30/09/2013, αναδρομικά από 01/10/2013, πριν δηλαδή τις μονομερείς μειώσεις. Επίσης, την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού εργασίας στο άρθρο «παροχές» με αναδρομική ισχύ σε αυτά που έχουν περικοπεί (μέρος δωροεπιταγών, ασφαλιστική κάλυψη, εκδρομή), καθώς και την εφαρμογή και καταβολή της διαχρονικής συμφωνίας του επιδόματος 4ετίας με αναδρομική ισχύ. Τέλος, καλούν την εργοδοσία σε άμεση συνάντηση, για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με βάση τα παραπάνω.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ