Σάββατο 5 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΟΥΛΗΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ η πιο δυναμική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση

Σε εκδήλωση στην Κέρκυρα μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Εκδήλωση για την παρουσίαση μέρους των ψηφοδελτίων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, με ομιλητές τους Θόδωρο Γουλή, υποψήφιο περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και Μπάμπη Χαραλάμπους, υποψήφιο δήμαρχο Κέρκυρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην παρέμβασή του ο Θ. Γουλής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο λαϊκός κόσμος και η νεολαία ψάχνουν διέξοδο. Δεν είναι διέξοδος υπέρ τους η διαχείριση της πολιτικής που προστατεύει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τη στήριξη της κερδοφορίας του. Αντίθετα, είναι φιλολαϊκή προοπτική η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που υποστηρίζει και παλεύει για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που προτείνει απειθαρχία, ρήξη και σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ, της ελληνικής αστικής τάξης και των κομμάτων της. Η διέξοδος για τον εργαζόμενο λαό είναι να δημιουργηθεί, να ενισχυθεί κίνημα αμφισβήτησης του καπιταλιστικού συστήματος και της ΕΕ στην κατεύθυνση αποδέσμευσης, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής.

Η ΕΕ, τόνισε, είναι ο εμπνευστής και οργανωτής της αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στους λαούς, σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις, στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες νέους - νέες στην ανεργία.

Η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις με νόμους, οδηγίες και διατάξεις υποχρεώνουν δήμους και περιφέρειες να εφαρμόζουν πολιτικές ενίσχυσης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και εταιρειών, ενώ περιφρονούν βασικές λαϊκές ανάγκες.

Οι δυνάμεις που στηρίζουν την ΕΕ, υπογράμμισε, έστω και αν της κάνουν κάποια κριτική είναι υποχρεωμένες να βαδίσουν στη στρατηγική της. Μόνο το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορούν να προβάλουν, να διεκδικήσουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, να απειθαρχήσουν στις αντιλαϊκές οδηγίες και αποφάσεις της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων.

Η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, σημείωσε ο Θ. Γουλής, αποτελεί την πιο δυναμική και αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση, αποτελεί συγχρόνως στήριξη για φιλολαϊκή διέξοδο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ