Πέμπτη 3 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντικομμουνισμός και φασισμός αλληλοτροφοδοτούνται

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη συνομιλία Π. Μπαλτάκου - Η. Κασιδιάρη τονίζει:

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει συγκεκριμένη θέση για την καταγεγραμμένη συνομιλία, στην οποία ο κ. Μπαλτάκος, που πριν λίγες μέρες καμάρωνε και δήλωνε αντικομμουνιστής, προσπαθεί φανερά να αθωώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Το γεγονός αυτό και οι συνομιλίες επιβεβαιώνουν αυτό που, από την πρώτη στιγμή, έχει πει το ΚΚΕ ότι η Χρυσή Αυγή ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος.

Η εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι υπαρκτή και ο κόσμος βοά γι' αυτό. Τα μέλη της έχουν κάνει δολοφονίες, επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων και μεταναστών. Γι' αυτό και αποτελεί λαϊκή απαίτηση να διερευνηθούν οι εγκληματικές της πράξεις και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι».

Για την παραίτηση Μπαλτάκου, επίσης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του τονίζει: «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να βγάλει τα συμπεράσματά του για τις ευθύνες της κυβέρνησης να κρατά τόσο καιρό σε υπεύθυνη κυβερνητική θέση τον κ. Μπαλτάκο, γνωστό αντικομμουνιστή και συνομιλητή της εγκληματικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι αντικομμουνισμός και φασισμός αλληλοτροφοδοτούνται, συνεπώς ενιαία πρέπει να απομονωθούν από το λαό και τη νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ