Πέμπτη 3 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Η πολιτική ανακύκλωσης των εργαζομένων έχει τη σφραγίδα της ΕΕ

Με εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

«Η πολιτική διαχείρισης της ανεργίας και ανακύκλωσης των εργαζομένων έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, κατά τη συζήτηση που είχε χτες το πρωί με εργαζόμενους του Δήμου, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο πόστο καθαριότητας του 5ουΔιαμερίσματος και στη συνέχεια στο πόστο πρασίνου στην Γκράβα.

Στη συζήτηση εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την πορεία συρρίκνωσης των συνεργείων του Δήμου, μια πορεία που οδηγεί στις εργολαβίες και την ιδιωτικοποίηση. Ειδικά στην καθαριότητα, η ιδιωτικοποίηση της συντήρησης και της επισκευής των απορριμματοφόρων και οι δηλώσεις του δημάρχου Γ. Καμίνη ότι μπορεί να καθαρίζει την πόλη με εργολάβους, σηματοδοτούν νέες αρνητικές εξελίξεις τόσο για τους εργαζόμενους του Δήμου όσο και για τους δημότες που θα κληθούν με τη λογική της ανταποδοτικότητας και του δήμου - επιχείρηση να πληρώνουν ακριβότερα και για χειρότερες υπηρεσίες.

Ο Ν. Σοφιανός συζήτησε και με εργαζόμενες 5μηνης απασχόλησης που ανήκουν στην υπηρεσία πρασίνου. Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα αδιέξοδα που βιώνουν αυτοί οι εργαζόμενοι, πτυχιούχοι στο σύνολό τους, με οικογένειες και παιδιά, που εργάζονται με ημερομηνία λήξης και με αμοιβές ελεημοσύνης.

Μετά το τέλος της περιοδείας, έκανε τη ακόλουθη δήλωση:

«Αναδείξαμε ότι σε μια περίοδο που κρίνεται το δικαίωμα στη δουλειά για εκατοντάδες εργαζόμενους του δήμου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι των άλλων κομμάτων και ο δήμαρχος της συγκυβέρνησης αρνούνται να πάρουν καθαρή θέση για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή απασχόληση. Αυτή η πολιτική προσπαθεί να διαχειριστεί την ανεργία, καταργώντας τη μόνιμη απασχόληση και ανακυκλώνοντας τους εργαζόμενους. Είναι πολιτική διαχείρισης της ανεργίας με τη σφραγίδα της ΕΕ και τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους «να ενισχύσουν με την ψήφο τους τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ, τη δύναμη που στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, τη δύναμη που ιεραρχεί τη δουλειά που κάνουν οι εργαζόμενοι του δήμου, ώστε σε αυτές τις συνθήκες να προσφέρουν υπηρεσίες, να κρατήσουν την πόλη όρθια».

  • Το πρόγραμμα του Νίκου Σοφιανού για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

-- Σήμερα, Πέμπτη, στις 10 π.μ. περιοδεία στα καταστήματα της οδού Αχαρνών, στα Κ. Πατήσια. Στις 6 μ.μ. περιοδεία στα καταστήματα της οδού Θεοδωρήτου Βρεσθένης, στο Ν. Κόσμο. Στις 7.30 μ.μ. ομιλία σε συγκέντρωση στο Ν. Κόσμο, στο καφενείο «Η Λεύκα» (Μεναίχμου 9).

-- Αύριο, Παρασκευή, στις 9 π.μ., επίσκεψη στα γραφεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, Αθήνα). Στις 12 μ. επίσκεψη στις μονάδες των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας (Mosaic, Μεταβατικό Σχολείο, Πλεύση, Εν δράσει, Στροφή) και συζήτηση με τους εργαζόμενους και το επιστημονικό προσωπικό. Στις 2 μ.μ. επίσκεψη στη μονάδα street work του «ΕΞΕΛΙΞΙΣ», στην πλατεία Κουμουνδούρου. Στις 5.30 μ.μ. επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, στην Γκράβα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ