Πέμπτη 3 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση των συνταξιούχων για την Υγεία

Συμμετείχαν, επίσης, εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Με σύνθημα «η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα» και απαιτώντας καθολικό αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, έγινε χτες στη Θεσσαλονίκη η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Εκτός από τις Ενώσεις των συνταξιούχων, στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές.

Ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, σημείωσε στην ομιλία του ότι στην επίθεση που βιώνουν χρόνια οι συνταξιούχοι και έχει κάνει τη ζωή τους αφόρητη, τα προβλήματα της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι από τα πιο οξυμένα. Οι εξελίξεις δείχνουν καθαρά ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ιδιωτών στην Υγεία και το Φάρμακο, η κυβέρνηση και η ΕΕ δε διστάζουν να στείλουν στον Καιάδα τους συνταξιούχους, ενώ πολλαπλασιάζονται τα εμπόδια πρόσβασης στην Υγεία για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Είπε ακόμα ότι οι παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα γίνουν χειρότερες με τη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς προβλέπεται νέα υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, με επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υπάρχουν σήμερα, σε ένα βασικό πακέτο «πτωχοκομείου», την ώρα που ισχυροποιείται κι άλλο ο ανταποδοτικός χαρακτήρας της παροχής υπηρεσιών. Σημείωσε ότι δεν πρέπει καταργηθεί καμία θέση εργασίας, να προσληφθούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, να ανοίξουν όλες οι πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας.

Τέλος, κάλεσε τους συνταξιούχους να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9 του Απρίλη στις 10.30 στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για την Υγεία(2017-11-28 00:00:00.0)
Αφήνουν εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς χωρίς περίθαλψη(2012-02-16 00:00:00.0)
Δυναμική παρέμβαση χτες στο ΙΚΑ(2011-01-19 00:00:00.0)
Η πρόταση του ΚΚΕ(2006-06-25 00:00:00.0)
Με διχοτόμηση ή ανασχεδιασμό προς συρρίκνωση(2000-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ