Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΙΑ» - ΠΑΣΟΚ
Για ευρωψηφοδέλτιο «ανασύνθεσης» υπό συνεχή εποπτεία

Η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της «Ελιάς» (ΠΑΣΟΚ, κόμμα Λοβέρδου, «58», άλλες κινήσεις της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας) προγραμματίζεται για αύριο Κυριακή το μεσημέρι. Επιχειρώντας να κλείσει στο ενδιάμεσο κάποια ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος συγκάλεσε χτες την ΚΟ του κόμματος.

Στην ομιλία του υποστήριξε σχετικά με το διαβόητο «πολυνομοσχέδιο» ότι αποτυπώνει την «τελική συμφωνία» με τους δανειστές και οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Επισήμανε ωστόσο ότι «αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως η Ελλάδα βγαίνει από ένα καθεστώς πολυμερούς εποπτείας, ότι φεύγει από το πλαίσιο των υποχρεώσεών της ως χώρα-μέλος της Ευρωζώνης».

Υπεραμύνθηκε των «διαρθρωτικών αλλαγών», που χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο για να διευρύνει στις σύγχρονες συνθήκες την κερδοφορία του. Σκιαγραφώντας τις διεργασίες ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, ειδικά στο χώρο της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, είπε ότι με τη σύσταση της «Ελιάς» «κάνουμε ένα πρώτο βήμα και θα συνεχίσουμε μετά τις εκλογές, αλλά πρέπει να υπάρχει συσχετισμός στις εκλογές, να υπάρχουν καθαρά μηνύματα και τα μηνύματα αυτά πρέπει να οδηγούν στη συνολική συσπείρωση της Κεντροαριστεράς».

Στη δε ονοματολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με το ποιοι θα είναι υποψήφιοί τους, προστέθηκαν και τα ονόματα του Νίκου Ανδρουλάκη, γραμματέα του κόμματος και του Παύλου Χρηστίδη, επικεφαλής της Νεολαίας. Εκτός ευρωψηφοδελτίου λέγεται ότι μένουν ο εκπρόσωπος Τύπου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά και «παπανδρεϊκά» στελέχη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ