Παρασκευή 28 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κρύφτηκε πάλι η κυβέρνηση από τους χιλιάδες ανέργους

Οπως και στις 6 Μάρτη, ο υπουργός Εργασίας αρνήθηκε χτες να συναντήσει αντιπροσωπεία των συνδικάτων, που έκαναν μαζική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή

Η πορεία βγαίνει από την Ομόνοια στην οδό Σταδίου
Η πορεία βγαίνει από την Ομόνοια στην οδό Σταδίου
Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, απαίτησαν χτες τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας, με μαζική συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας και μετά στη Βουλή. Την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση πήραν συνδικάτα από κλάδους με χιλιάδες ανέργους. Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση και για το αίτημα να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των συνδικάτων, οι διαδηλωτές βρήκαν ξανά κλειστή την πόρτα του υπουργείου, όπως είχε γίνει και στις 6 του Μάρτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επέτρεψαν στην αντιπροσωπεία ούτε να καταθέσει το ψήφισμα της συγκέντρωσης στο γραφείο του υπουργού. Τα συνδικάτα κατήγγειλαν την προκλητική στάση της κυβέρνησης και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Εκεί, με παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, αντιπροσωπεία των σωματείων κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής το ψήφισμα της συγκέντρωσης, προκειμένου να κοινοποιηθεί στα κόμματα.

Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, κάλεσε τους άνεργους, τους μισοάνεργους, τους εργαζόμενους στα 5μηνα και στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας να οργανωθούν και να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας των ίδιων και των οικογενειών τους, χωρίς να χάνουν από το στόχαστρο το σύστημα που γεννάει και ανακυκλώνει την ανεργία.

Εξω από το υπουργείο Εργασίας
Εξω από το υπουργείο Εργασίας
Τη στάση της κυβέρνησης κατήγγειλε έξω από το υπουργείο και τη Βουλή ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Τα σωματεία θα συνεχίσουν τις κοινές πρωτοβουλίες και τη συντονισμένη δράση για τα προβλήματα των ανέργων. Κάλεσαν άνεργους και εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 1 Απρίλη στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια με αφορμή τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ καθώς και στην απεργία στις 9 Απρίλη.

Κινητοποιήσεις για την προστασία των ανέργων έγιναν επίσης χτες σε Μυτιλήνη και Ξάνθη, ενώ σήμερα Παρασκευή, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου θα κάνει διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΕΔ και στις 16 Απρίλη εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ