Παρασκευή 28 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Προτάσεις από τον «τσελεμεντέ» της αστικής διαχείρισης

Ο Φ. Κουβέλης σε ομιλία του, χτες βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, απευθυνόμενος στην αστική τάξη πρόβαλε σαν το πλεονέκτημα του κόμματός του τη δυνατότητά του να συμβάλει στη διαμόρφωση συνθηκών σταθερότητας και ομαλότητας και να προσελκύσει ανέστιες σήμερα δυνάμεις του χώρου της «κεντροαριστεράς», ώστε «να γίνει ο καταλύτης (...) που θα απαλλάξει τους Ελληνες από το αδιέξοδο δίλημμα του δίπολου Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ (...) να διεκδικήσει με νέους όρους την οικονομική ανασυγκρότηση της πατρίδας».

Επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για την πολιτική που εφαρμόζει και κάλεσε το λαό να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι δυνατή η επαναφορά στα προ κρίσης επίπεδα. Για το γεγονός ότι το κόμμα του έβαλε πλάτες στην εφαρμογή της πολιτικής που σήμερα καταγγέλλει δήλωσε ...«περήφανος», επειδή - όπως υποστήριξε - έτσι αποτράπηκε η χρεοκοπία της χώρας, δηλαδή με την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού.

Για την «ταμπακέρα», ταυτιζόμενος με θέσεις που κυρίως σήμερα υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε «διαπραγμάτευση με τους δανειστές» για «αναδιάρθρωση του χρέους» ώστε να δοθεί «αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα», αφού «η εξυπηρέτηση του χρέους χωρίς αναδιάρθρωση οδηγεί σε πολύ μεγάλες ετήσιες επιβαρύνσεις του προϋπολογισμού, που δεσμεύουν κρίσιμους πόρους της ελληνικής οικονομίας και την κρατούν εγκλωβισμένη».

Με τις αναδιαρθρώσεις του ΟΟΣΑ

Εξέφρασε τη συμφωνία της ΔΗΜΑΡ με μεγάλο μέρος απ' τις 350 προτάσεις - κόλαφο για το λαό, του ΟΟΣΑ, λέγοντας ότι «αρκετές κινούνται σε μια κατεύθυνση εξορθολογισμού και για αυτό τις υποστηρίζουμε».

Υποστήριξε σαν «καλές διεθνείς πρακτικές Λιμενικής Πολιτικής» την «παραχώρηση λειτουργιών των λιμανιών» αντί «της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών». «Ούτε όλα στο κράτος - μια ξεπερασμένη αναποτελεσματική και κρατικιστική αντίληψη - ούτε όμως πώληση στους ιδιώτες και δημιουργία νέων μονοπωλίων. Σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος», είπε, κρύβοντας ότι ως προς το αποτέλεσμα δεν κάνει διαφορά παρά μόνο ως προς την πιο ενεργή εμπλοκή του Δημοσίου ως μοχλού ανάπτυξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org