Παρασκευή 28 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Το ΚΚΕ είναι αυτό που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και μετεκλογικά

Περιοδεία στο εργοστάσιο της ΟΜΥΑ πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Με τους εργαζόμενους της OMYA στη Θεσσαλονίκη, συνομίλησε ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Η Λατομική Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία OMYA ανήκει στην ομώνυμη πολυεθνική εταιρεία που ειδικεύεται στην εξόρυξη και επεξεργασία του ανθρακικού ασβεστίου, ενός πολύ σημαντικού ορυκτού. Μάλιστα, το ανθρακικό ασβέστιο που εξορύσσει από τα λατομεία που έχει στην Ελλάδα, είναι πολύ καλής καθαρότητας.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της δραστηριότητας της OMYA, ο Γ. Ζιώγας αναφέρθηκε στον πλούσιο ορυκτό πλούτο της χώρας, που τον εκμεταλλεύονται και τον «αρμέγουν» οι λίγοι, οι οποίοι για να διασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία ξεζουμίζουν και τους εργαζόμενους, τσακίζοντας εργασιακά δικαιώματα, μισθούς, κ.λπ.

Παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων μέσα από κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, και γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. «Προϋπόθεση γι' αυτό είναι η εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας να περάσουν στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της», είπε και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμπορευτούν με το ΚΚΕ σε αυτήν την προοπτική.

Αναφερόμενος στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης που βιώνουν οι εργαζόμενοι με τον πιο βάρβαρο τρόπο, προειδοποίησε ότι η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές και το ΚΚΕ θα είναι το κόμμα που θα σηκώσει και πάλι το ανάστημά του, θα αντιπαλέψει αυτήν την πολιτική, θα δώσει κουράγιο στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους νέους, στο κίνημα συνολικά. Οπως είπε, «το ΚΚΕ είναι σαν τον μυθικό Ανταίο, που έπαιρνε δύναμη πατώντας στη γη και τα έβαζε με θεούς και δαίμονες. Το ΚΚΕ τη δύναμή του την παίρνει από το κίνημα, από το λαό. Οι εργαζόμενοι είμαστε η τεράστια πλειοψηφία αυτής της κοινωνίας και τον ιδρώτα, τον κόπο και το αίμα μας, το παίρνουν οι ελάχιστοι, οι πλουτοκράτες».

Κάλεσε τους εργαζόμενους με την ψήφο τους και τους αγώνες τους να σηματοδοτήσουν την απόφασή τους να συγκρουστούν με την άρχουσα τάξη, τους μηχανισμούς και τα κόμματά της, να τιμωρήσουν τους εκπροσώπους της σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και να στηρίξουν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και στους Δήμους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ