Σάββατο 22 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

Η ελληνική δημιουργία θα είναι και φέτος ο κύριος αιμοδότης του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που παρουσίασε χτες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιώργος Λούκος, θα πραγματοποιηθεί σε Ηρώδειο, Επίδαυρο, Πειραιώς, αλλά και στους λοιπούς χώρους οι οποίοι τα τελευταία χρόνια φιλοξενούν παραστάσεις του Φεστιβάλ («Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών», Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Θέατρο «Πόρτα» κ.λπ).

Σε ό,τι αφορά το θέατρο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εγχώριες παραγωγές, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου: Από αυτές οι 25 θα παιχθούν στην Αθήνα, 7 στα Επιδαύρια, μία στη Μικρή Επίδαυρο και μία («Η γυναίκα της Ζάκυθος») θα περιοδεύσει σε 26 αρχαιολογικούς χώρους. Να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά δύο από τις παραγωγές της Επιδαύρου («Ελένη» 5/7 και «Προμηθέας Δεσμώτης», 12/7) θα παιχθούν μόνο για μία μέρα η καθεμία αντί για δύο που είναι πάντα. Οι άλλες παραστάσεις της Επιδαύρου είναι: «Φιλοκτήτης» (18-19/7), «Ιππόλυτος» (25-26/7), «Βάτραχοι» (1-2/8), «Βάκχες» (8-9/8) και «Πέρσες» (15-16/8). Και στη Μικρή Επίδαυρο «Η "ιστορία" του Θουκυδίδη» (25-26/7).

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μόνο πέντε ξένες παραστάσεις, ανάμεσά τους οι «Ψευδοεξομολογήσεις» του Μαριβό σε σκηνοθεσία Λικ Μποντί, με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ (12-14 Ιούνη, «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών»), το «Green Porno» με την Ιζαμπέλα Ροσελίνι (24-26 Ιούνη, Πειραιώς 260), αλλά και η παράσταση της Ισπανίδας Αντζέλικα Λιντέλ με το «Todo el cielo sobre la tierra» (15-17 Ιούνη, Πειραιώς 260).

Και στη μουσική, τον τόνο θα δώσουν τα εγχώρια σύνολα. Διπλή παρουσία για την Εθνική Λυρική Σκηνή με τον «Ντον Τζιοβάνι» του Μότσαρτ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά (13, 14, 15 και 17 Ιούνη, Ηρώδειο) και τον «Οθέλο» του Βέρντι που υπογράφει ο Γιάννης Κόκκος (27 και 29-31/7, Ηρώδειο). Διπλή παρουσία και για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Καμεράτα. Επίσης: Μαρία Φαραντούρη, Μελίνα Τανάγρη, Μανώλης Μητσιάς, Νάνα Μούσχουρη, Ψαραντώνης και «Χαΐνηδες», Ελεονώρα Ζουγανέλη, Νατάσσα Μποφίλιου κ.ά. Στο Φεστιβάλ περιλαμβάνονται επίσης χορευτικές και εικαστικές εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ