Παρασκευή 21 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Εχθροί των αγροτών οι φίλοι της ΕΕ

Στις καταστροφικές συνέπειες που έχει για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα η πολιτική της ΕΕ, καθώς και στις ευθύνες που έχει η Τοπική Διοίκηση για τ' αποτελέσματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στους Σοφάδες Καρδίτσας.

Στην ομιλία του, ο Β. Μπούτας, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε: Η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ διαπερνάει «σαν κόκκινη κλωστή» όλους τους μηχανισμούς του ελληνικού κράτους. Από την κυβέρνηση και τους άλλους κρατικούς θεσμούς, μέχρι την Τοπική Διοίκηση, φτάνει ακόμα και στη Σχολική Επιτροπή του τελευταίου χωριού των Αγράφων. Ολοι οι υπηρέτες αυτής της πολιτικής - και, φυσικά, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι - έχουν ευθύνες για τα καταστρεπτικά αποτελέσματά της. Ας μην μας το παίζουν, λοιπόν, ανεύθυνοι.

Οπως δεν μπορούν να μας το παίζουν ανεξάρτητοι. Εξαρτημένοι μέχρι τα μπούνια είναι από αυτήν την πολιτική και τα μεγάλα συμφέροντα που ωφελεί. Κι αν δεν το λένε ανοιχτά - «κατ' ιδίαν» και «στ' αυτί» κάποιοι το ομολογούν και το παραδέχονται - είναι για να κοροϊδεύουν τον κόσμο, για τα «ψηφαλάκια».

Πάρτε για παράδειγμα την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που καταστρέφει τη μικρομεσαία αγροτιά για να «τα δώσει όλα» σε λίγους μεγαλοαγρότες και μεγαλοεπιχειρηματίες. Που φέρνει τη φτώχεια και την ερήμωση στα χωριά. Που δεν επιτρέπει στους μικρομεσαίους αγρότες να παράγουν φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού.

Τι λένε γι' αυτή την ΚΑΠ οι άλλοι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Θεσσαλίας;

Ο υποψήφιος της ΝΔ, που δηλώνει και φίλος των αγροτών, λέει «ναι στην ΚΑΠ», που είναι δηλωμένος εχθρός των αγροτών.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πορεύεται στον ευρωμονόδρομο κι ας έχει αποδεχτεί ότι «κάνει κακό στην υγεία» των λαϊκών στρωμάτων, για τα οποία, κατά τα άλλα, λέει ότι ενδιαφέρεται και πασχίζει.

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ - αυτή που δήλωσε ότι τα έργα του Αχελώου πρέπει να γκρεμιστούν - «πίνει νερό» στο όνομα της «Αγίας Οικογένειας» της ΕΕ.

Η υποψήφια των ΑΝΕΛ, που πήγε στον επίσημο γιορτασμό του Κιλελέρ μαζί με τους κυβερνητικούς διαχειριστές και τους αγροτοσυνδικαλιστές - κολαούζους της αντιαγροτικής πολιτικής, κουβέντα δεν ακούστηκε να λέει κατά της ΚΑΠ.

Ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, που είναι στη φυλακή για εγκληματικές πράξεις, στα ίδια αφεντικά της ΕΕ ορκίζεται και υπακούει.

Ολοι, λοιπόν, αυτοί ούτε ανεύθυνοι, ούτε ανεξάρτητοι, αλλά ούτε και διαφορετικοί μεταξύ τους είναι. Στον ίδιο χαβά παίζουν, στον ίδιο «ντορό» βαδίζουν, τον ίδιο προορισμό έχουν. Γιατί στην ίδια αντιλαϊκή μεριά βρίσκονται τα κόμματα που τους στηρίζουν. Οσο για κάποιους που πάνε να μπερδέψουν τον κόσμο εμφανίζοντας σαν «όμορφη κορασίδα» μια «γριά Ελιά» κι επιχειρώντας να ρίξουν τη λαϊκή αγανάκτηση στο «θολό Ποτάμι», να ξέρουν πως δεν θα το πετύχουν εύκολα, καθώς σε τούτο τον μικρό τόπο και λίγοι είμαστε και καλά γνωριζόμαστε.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ δεν κρυβόμαστε, δεν μεταμφιεζόμαστε, δεν ψευδόμαστε. Δείχνοντας, παντού και πάντα, το πραγματικό μας πρόσωπο, λέγοντας «την πάσα αλήθεια», ζητάμε την ψήφο το λαού. Εμείς είμαστε, πραγματικά, ανεξάρτητοι από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και τα μεγάλα συμφέροντα. Ταυτόχρονα, είμαστε, διά λόγου και πράξης, εξαρτημένοι από τα λαϊκά συμφέροντα. Γι' αυτά και μόνο αυτά έχουμε ταχθεί να παλεύουμε.

Ψήφο, λοιπόν, στους υποψήφιους του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παντού. Για την Περιφέρεια, τους Δήμους και για την Ευρωβουλή. Γιατί μόνο αυτή η ψήφος πιάνει τόπο.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Σωτ. Στουρνάρας, υποψήφιος δήμαρχος Σοφάδων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κι αναφερόμενος στις πολιτικές του σημερινού δημάρχου Σοφάδων (ανήκει στο ΠΑΣΟΚ), σημείωσε ότι είναι απόλυτα εναρμονισμένες με αυτές των κυβερνήσεων, (χαράτσια, τροφεία κ.λπ.) και κάλεσε το λαό της περιοχής να σκεφτεί ποιοι είναι αυτοί που διαφοροποιήθηκαν σε όλες αυτές τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνονταν σε βάρος τους από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στις Σοφάδες. Και υπογράμμισε: Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» βρέθηκαν πάντα στο πλευρό τους σε όλους τους μικρούς, ή μεγάλους αγώνες που δόθηκαν. Με συνέπεια υπερασπίστηκαν τα λαϊκά συμφέροντα κι αυτό θα κάνουν από όποια θέση τους δώσει ο λαός των Σοφάδων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ