Τρίτη 15 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ζητούν τη λειτουργία του εξεταστικού κέντρου

Νέα πορεία στους δρόμους του Βόλου πραγματοποίησαν χτες μαθητές και γονείς της Αλόννησου, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του εξεταστικού κέντρου διενέργειας των πανελλαδικών εξετάσεων της Β' και Γ' Λυκείου, που υπήρχε στο νησί. Η πορεία, στην οποία συμμετείχε και η Δημοτική Αρχή Αλόννησου, ξεκίνησε από το λιμάνι του Βόλου και κατέληξε στο γραφείο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μαγνησίας, όπου οι μαθητές και οι γονείς προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θ. Καρακάνη και αμέσως μετά με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Λαΐνα, από τους οποίους απαίτησε να λειτουργήσει το εξεταστικό κέντρο στο νησί.

Οι μαθητές και οι γονείς της Αλόννησου, που συνεχίζουν την κατάληψη των σχολείων του νησιού, δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την τελική δικαίωση, καθώς με την απόφαση κατάργησης του εξεταστικού κέντρου οι μαθητές θ' αναγκαστούν να δώσουν εξετάσεις στη Σκόπελο, κάνοντας όλες τις μέρες, που θα διενεργηθούν, δρομολόγια μίας και δύο ωρών και αυτό αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς υπάρχει και το ενδεχόμενο απαγόρευσης του απόπλου.

Στο νομό Μαγνησίας καταργήθηκαν συνολικά επτά εξεταστικά κέντρα, ύστερα από απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εξετάσεων, που ελήφθη με βάση σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ