Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Παρατείνεται η διάρκεια των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, καθώς και αντιπροσώπων σε ΕΚΑ και ΟΙΥΕ, στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας. Οσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν έχουν πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες μπορούν να ψηφίσουν το Σάββατο 22/3 και την Κυριακή 23/3 από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., στα γραφεία του ΕΚΑ (Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου 48, 3ος όροφος).

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Συσκέψεις με στόχο τη διαμόρφωση ενός αγωνιστικού πλαισίου δράσης και αιτημάτων, που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, οργανώνει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, μπροστά στη σχεδιαζόμενη πώληση Ορυχείων και ΑΗΣ της ΔΕΗ. Συσκέψεις θα γίνουν: Στην Πτολεμαΐδα, την Πέμπτη 20/3 στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην Κοζάνη, την Παρασκευή 21/3, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Σε συμμετοχή στις συσκέψεις καλεί η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ.

ΣΑΜΟΣ: Ενισχυμένο από τις αρχαιρεσίες βγήκε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου. Συνολικά ψήφισαν 168 εργαζόμενοι από 106 στις προηγούμενες εκλογές. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες, έγιναν 113 νέες εγγραφές εργαζομένων. Το ταξικό σωματείο εξέλεξε δύο αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, από έναν που είχε, και έξι για το Εργατικό Κέντρο Σάμου, από τέσσερις που είχε.

ΛΑΡΙΣΑ: Στο πλαίσιο του σχεδίου ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, τη βδομάδα που πέρασε πηγαινοέρχονταν στο μηχανοστάσιο Λάρισας κλιμάκια γερμανικών - γαλλικών και άλλων πολυεθνικών, που καταγράφουν στοιχεία για εγκαταστάσεις και προσωπικό, καθώς ενδιαφέρονται για την εξαγορά μηχανοστασίων και εργοστασίων του ΟΣΕ. Με ανακοίνωση, το ΕΚ Λάρισας καταγγέλλει κάθε προσπάθεια για παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Καλεί τους σιδηροδρομικούς και όλους τους εργατοϋπαλλήλους του νομού να βγάλουν συμπεράσματα για τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που στήριξε αυτές τις πολιτικές.

«LIDL»: Την απόλυση εργαζομένου από την πολυεθνική «LIDL», σε κατάστημα της Λαμίας, καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας και ζητάει την ανάκλησή της.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Προβολή της ταινίας του Τσάρλι Τσάπλιν «Μοντέρνοι Καιροί» οργανώνουν η Ενωση Λογιστών Αθήνας και το παράρτημα Λογιστών Πειραιά, το Σάββατο 22/3 στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία τους (Κάνιγγος 27). Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά ταινιών που θα προβάλει το σωματείο. Η επιλογή της ταινίας δεν είναι τυχαία, καθώς αυτή δημιουργήθηκε στον απόηχο της οικονομικής κρίσης και του κραχ του 1929, και όπως σημειώνει το σωματείο, το διαχρονικό πολιτικό της σχόλιο «φτάνει και μέχρι τον 21ο αιώνα, δηλαδή τη δική μας καθημερινότητα».

«ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ»: Σε στάση εργασίας, σήμερα, από τη 1 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», ενάντια στον αντιδραστικό Κανονισμό Λειτουργίας και Προσωπικού. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα γίνει συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου στο ισόγειο των γραφείων της εταιρείας (Φαβιέρου 30, πλ. Βάθης, κοντά στο Σταθμό Μετρό «Μεταξουργείο»). Βασικά χαρακτηριστικά του νέου Κανονισμού είναι: Η παραπέρα συρρίκνωση του Οργανισμού (καταργούνται πάνω από το 50% των Διευθύνσεων, Τμημάτων και Οργανικών θέσεων), η υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων και εξουσιών στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, η πλήρης «ομηρία» και απαξίωση του προσωπικού, αφού ο Κανονισμός είναι κατά τα 2/3 ποινές, πειθαρχικά, λόγοι αργίας και απόλυσης.

ΙΓΜΕ: Σε διήμερη λειτουργική κατάληψη, σήμερα και αύριο, καθώς και σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για πλήρη αποδυνάμωση του Ινστιτούτου από κάθε δυνατότητα υλοποίησης ερευνητικού έργου. Τη μέρα της απεργίας οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Χίλτον», όπου θα βρίσκεται ο υπουργός ΠΕΚΑ, απαιτώντας να συναντηθούν μαζί του.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org