Κυριακή 16 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παλιό το κόλπο

«Η απαίτηση των πιστωτών, όπως φαίνεται και από τα μέτρα του ΟΟΣΑ, αφορά την υλοποίηση του σκληρού πυρήνα της εσωτερικής υποτίμησης, τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα, που δεν περιορίζονται στη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά ανατρέπουν δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η εξέλιξη αυτή προωθείται με το γνωστό πραξικοπηματικό τρόπο διακυβέρνησης. Τώρα προβάλλεται η αξίωση η αντικοινωνική ανατροπή να καταστεί ισχυρότερη με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να καταστεί δυσκολότερο το ξήλωμα των νεοφιλελεύθερων μέτρων όταν έρθει η Αριστερά στην κυβέρνηση. Η κλασική συνταγή των τετελεσμένων» («Αυγή», 14/3/2014).

Γνωστό και χιλιοπαιγμένο το κόλπο της «καμένης γης», το έχουν παίξει πολλές φορές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν εναλλάσσονταν στη διακυβέρνηση.

Η «Αυγή» προετοιμάζει από τώρα τους εργαζόμενους να μην περιμένουν πολλά από την πολιτική ανάπτυξης που θα εφαρμόσει, πολιτική ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων, που δεν αφήνει περιθώρια όχι επαναφοράς στα προ κρίσης επίπεδα διαβίωσης του λαού, αλλά ούτε για στοιχειώδη μέτρα ανακούφισής του. Και «ρίχνει» από τώρα τις ευθύνες για τη δική του πολιτική στη σημερινή κυβέρνηση με τα «τετελεσμένα» της. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική και απλώς καλύπτει τα νώτα του, εκβιάζοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους ότι πρέπει να γίνει γρήγορα κυβέρνηση, γιατί αλλιώς δε θα μπορεί να κάνει τίποτα!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ