Παρασκευή 14 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Φανατικά στον ευρωμονόδρομο

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο, εκείνο που χρειάζεται είναι η αναδιοργάνωση του χρέους και ταυτόχρονα χρειάζεται μια "αναπτυξιακή έκρηξη"». Στη φράση αυτή συμπύκνωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ την αξίωση να δοθεί «πράσινο φως» σε εκείνο το μείγμα διαχείρισης που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της αστικής τάξης. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ επέκρινε τη Γερμανία για στάση «απειλητική και προκλητική» κι ασπαζόμενος την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ που εξωραΐζει την ΕΕ, υποστήριξε ότι «αυτό που έχει γίνει στην Ελλάδα με τα εργασιακά είναι μακριά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δεν έχει καμία σχέση με τις εργασιακές σχέσεις που ισχύουν στην Ευρώπη»!

Με τον ίδιο στόχο, του εξωραϊσμού της ΕΕ, επιχείρησε να αποκόψει τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα απ' τη στρατηγική της, ισχυριζόμενος ότι πολλά απ' τα αντεργατικά μέτρα «έχουν υποβληθεί από το εσωτερικό της χώρας για να επιβληθούν μέσω της τρόικας στην Ελλάδα»!

Ο Φ. Κουβέλης επέκρινε το νεότευκτο «Ποτάμι» λέγοντας: «Ο κοινότυπος λόγος, αυτός ο οποίος ιστορεί, αφηγείται, επισημαίνει χωρίς να έχει θέσεις, χωρίς να έχει απόψεις, χωρίς να έχει θετικού χαρακτήρα πολιτικές δεσμεύσεις, δεν συνιστά νέο (...) Είναι η χειρότερη εκδοχή του παλαιού».

Απεναντίας, εξέφρασε ξανά την απόλυτη αποδοχή απ' τη ΔΗΜΑΡ του πλαισίου που «έχει αναδείξει η κίνηση των 5 δημάρχων».

Στο μεταξύ, χτες, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου απέσυρε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής, την οποία θα διεκδικήσει η επίσης βουλευτής του κόμματος Μ. Γιαννακάκη. Η αντιπαράθεση που είχε προκύψει, καθώς ο Φ. Κουβέλης αρνιόταν να δώσει το χρίσμα στον Β. Οικονόμου, ο οποίος ανακοίνωσε μόνος του την υποψηφιότητά του και μέχρι χτες απειλούσε με μέτρα αν τελικά η ΔΗΜΑΡ δεν εξέφραζε τη στήριξή της στην υποψηφιότητά του, έληξε «αναίμακτα». Τόσο ο Β. Οικονόμου όσο και η ΕΕ της ΔΗΜΑΡ σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν πως η απόσυρση της υποψηφιότητάς του σχετίζεται με αυξημένα καθήκοντα που του ανέθεσε ο Φ. Κουβέλης «σχετικά με τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου της κεντροαριστεράς».

Τέλος, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διέψευσαν χτες δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», που έκανε λόγο για μυστική συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τον υπουργό Επικρατείας, Δ. Σταμάτη, όπου του προτάθηκε να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ