Τετάρτη 12 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Καμαρώνει για τα αντεργατικά του πεπραγμένα ο δήμαρχος Αθήνας

Δήλωση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθήνας

Να καταδικάσουν και με την ψήφο τους την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εργασιακής ζούγκλας κάλεσε τους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», απαντώντας σε χτεσινή συνέντευξη του νυν και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου, Γ. Καμίνη, στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του, ο Γ. Καμίνης χαρακτήρισε ως «έργο» τη μείωση των εργαζομένων του δήμου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Παραλάβαμε το δήμο με 11.500 υπαλλήλους και είμαστε στους 7.000 αυτή τη στιγμή». Υπολόγισε δε ότι το 2015 «θα πάμε στους 6.000 εργαζόμενους». Επαναβεβαίωσε, επίσης, την πρόθεσή του για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, λέγοντας πως «θα βρούμε τρόπους να συνεργαστούμε και με ιδιώτες αν χρειαστεί μέσα από συμπράξεις και με κοινωνικές επιχειρήσεις που προβλέπει ο νόμος. Τα μέσα υπάρχουν...». «Την πόλη πρέπει να την αναμορφώσουμε ακόμα και με τους μισούς υπάλληλους», πρόσθεσε με νόημα...

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, κατά τη διάρκεια της χτεσινής του περιοδείας του στα Κάτω Πετράλωνα, ο Ν. Σοφιανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο δήμαρχος της συγκυβέρνησης κ. Καμίνης, καμαρώνει γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας του μειώθηκαν κατά 5.000 οι εργαζόμενοι στο δήμο. Δηλώνει έτοιμος να εφαρμόσει την εργασιακή ζούγκλα που ψήφισαν υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα έγιναν "αντιμνημονιακοί" και ανήκουν σε ΣΥΡΙΖΑ, "Ελιά" και ΔΗΜΑΡ. Δημοσιοποιεί την πρόθεσή του να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες που έχουμε κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία ιδιωτικοποίησης μιας σειράς υπηρεσιών του Δήμου, υλοποιώντας μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι του δήμου πρέπει και με την ψήφο τους να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική».

  • Το πρόγραμμα του Νίκου Σοφιανού για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

-- Σήμερα Τετάρτη, θα περιοδεύσει στα Δημοτικά Ιατρεία του 3ου και 4ου Διαμερίσματος. Συγκεκριμένα, στις 10 π.μ. θα επισκεφτεί το 4ο Δημοτικό Ιατρείο στον Κολωνό (Προποντίδος & Αγ. Σοφίας 110), ενώ στις 11 π.μ. το 3ο Δημοτικό Ιατρείο στα Πετράλωνα (Θεσσαλονίκης 48 και Ηρακλειδών).

-- Αύριο Πέμπτη, στις 10 π.μ. θα επισκεφτεί το ΚΕΘΕΑ (Σορβόλου 24) όπου θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση, ενώ στις 11 π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

Την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα καταστήματα στο Κουκάκι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ