Πέμπτη 6 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις μηχανικών για το Ασφαλιστικό

Συγκέντρωση σήμερα, στις 3 μ.μ., στα γραφεία του ΕΤΑΑ

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση! Μαζικός ξεσηκωμός για να μη χάσει κανένας συνάδελφος το σπίτι του!» οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, το ΣΕΤΗΠ και το ΣΕΕΝ, καλούν όλους τους εργαζόμενους μηχανικούς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με αφετηρία τα γραφεία του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων) Μάρνη 22, σήμερα Πέμπτη 6 Μάρτη στις 3 μ.μ.

Λόγω της προώθησης της ανταποδοτικής λειτουργίας στην Κοινωνική Ασφάλιση, βασικός σταθμός της οποίας ήταν για το ΤΣΜΕΔΕ ο 3518/2006, οι ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών βρίσκονται ήδη σε δυσβάσταχτα ύψη. Πάνω από το 50% των μηχανικών αδυνατεί να τις αποπληρώσει και δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη. Η κυβέρνηση προχωρά σε νέα υπέρογκη αύξηση, που θα οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων μηχανικών σε αδιέξοδο.

Την ίδια ώρα, με τη δημιουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και ανέργων μηχανικών που δεν αποπληρώνονται βεβαιώνονται στην εφορία για να εισπραχθούν ως δημόσια έσοδα με αναγκαστική εκτέλεση. Εργαζόμενοι και άνεργοι μηχανικοί κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους γιατί έχουν εκτοξευτεί οι ασφαλιστικές εισφορές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ