Τετάρτη 5 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ερίζουν για το ποια στάση υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης

Κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι «μένει ουραγός των εξελίξεων», ότι προχωρά σε «επικοινωνιακά παιχνίδια» και «ανεδαφικές προτάσεις», ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το δικό του στίγμα για το πώς κατά τη γνώμη του θα πρέπει να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Κάλεσε, επίσης, την ελληνική κυβέρνηση να δρομολογήσει ενέργειες που να εξασφαλίσουν «την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας» της Ουκρανίας και «την ασφάλεια όλων των πολιτών της», μέσω των διεθνών οργανισμών στους οποίους συμμετέχει (βλ. ΝΑΤΟ, ΕΕ κ.λπ.).

Στην «ανάγκη ενεργού παρέμβασης της διεθνούς κοινότητας» επιμένει η ΔΗΜΑΡ, κρύβοντας το ρόλο της «διεθνούς κοινότητας» στα όσα συμβαίνουν την Ουκρανία. Μάλιστα καλεί την ΕΕ να απλώσει γρήγορα δίχτυα και οι «χρηματοπιστωτικοί της θεσμοί» να παρέμβουν για την αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας. Στέλνει, τέλος, μήνυμα στις άλλες δυνάμεις της διαχείρισης ότι η περίπτωση δεν προσφέρεται για «επιβεβαίωση κομματικών σχεδίων» και πως «η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Μομφή στον Ε. Βενιζέλο ότι έσπευσε «πριν οποιονδήποτε άλλο να αναγνωρίσει την κυβέρνηση των νεοναζιστών» απηύθυνε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, συμπληρώνοντας με νόημα πως «το πρόβλημα είναι ότι εμφανίζονται σαν επιλογές της Ελλάδος». Περισσότερο σαφής ο Τ. Κουίκ, τομεάρχης εξωτερικών του κόμματος, κατήγγειλε τον Ε. Βενιζέλο ότι προκαλεί «ανεπανόρθωτη ζημιά στα διεθνή συμφέροντα της χώρας» και την αφωνία του για «τη σημερινή μη νόμιμη και πραξικοπηματική κυβέρνηση» της Ουκρανίας.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ σχολιάζει τις τοποθετήσεις των κομμάτων, εγκαλώντας τα ότι δεν «αντιλαμβάνονται πώς διαμορφώνονται οι κοινοτικές διαδικασίες και οι διεθνείς συσχετισμοί», ότι «θέλουν μια Ελλάδα απομονωμένη, εκτός ευρωπαϊκών συσχετισμών, που με αφορμή κάθε διεθνές πρόβλημα μειώνει το διπλωματικό της κεφάλαιο και εκθέτει σε αυξημένους κινδύνους τα εθνικά της συμφέροντα» και πως παρασύρονται από «φτηνές μικροκομματικές σκοπιμότητες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υποκριτική επίκληση του «διεθνούς δικαίου» για να κρυφτεί η πιο ενεργή εμπλοκή(2023-08-23 00:00:00.0)
Απάντηση σε ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ)(2022-11-12 00:00:00.0)
Σε αποστολές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε Μαύρη Θάλασσα και Βαλτική(2021-07-06 00:00:00.0)
Επιχείρηση διείσδυσης στην Ουκρανία(2014-03-20 00:00:00.0)
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, για την εργατική τάξη(2013-11-15 00:00:00.0)
ΚΚ Ουκρανίας: ΟΧΙ στις ξένες επεμβάσεις!(2004-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ