Σάββατο 1 Μάρτη 2014 - Κυριακή 2 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Παρέμβαση στον υπουργό για Ελληνικό - ενιαία τιμή βιβλίου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με τον υπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο για το Ελληνικό, τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και την ενιαία τιμή του βιβλίου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού ακριβώς για να εκφράσουμε τη μεγάλη ανησυχία του ΚΚΕ και την αντίθεσή μας, ταυτόχρονα, στην επιχειρούμενη απόπειρα ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού συνολικά, ιδιαίτερα των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά, το οποίο επισκεφθήκαμε την προηγούμενη βδομάδα με αντιπροσωπεία του Κόμματός μας. Και βεβαίως να τονίσουμε την αντίθεσή μας ότι δεν πρέπει να γίνει καμία μετεγκατάσταση όπως επιχειρείται. Γεγονός που, απ' ό,τι μας είπε και ο κ. υπουργός, τον βρίσκει σύμφωνο και θα παλέψει σε αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να μείνει ο Αγ. Κοσμάς στην περιοχή. Συνολικότερα, εκφράσαμε την άποψή μας ότι ο χώρος του Ελληνικού, του πρώην αεροδρομίου, η πρώην αμερικανική βάση, η παραλία συνολικά, όλο αυτό το ονομαζόμενο φιλέτο, θα πρέπει να είναι δημόσια περιουσία, γιατί πραγματικά αποτελεί ανάσα αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού για τους κατοίκους, τη νεολαία του Λεκανοπεδίου.

Ταυτόχρονα, έγινε μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση για άλλα ζητήματα του τομέα του υπουργείου Πολιτισμού. Για άλλη μια φορά, μας δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση του άρθρου 25 του νόμου 2557/97, με το οποίο κατοχυρώνεται η ενιαία τιμή στο βιβλίο. Μας είπε ότι είναι σύμφωνη η γνώμη και του κυρίου υπουργού, όπως σας ενημέρωσε και πριν. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα παλέψουμε να μην περάσει αυτό, διότι θα είναι μεγάλο πλήγμα για το ποιοτικό βιβλίο, για τους νέους συγγραφείς, για τα μικρά βιβλιοπωλεία, για μικρούς εκδοτικούς οίκους. Θα ανοίξει το δρόμο στη μονοπώληση του βιβλίου, θα γεμίσει η Ελλάδα και τα σούπερ μάρκετ με «μπεστ σέλερ» κ.τ.λ. Ταυτόχρονα, επισημάναμε ότι μετά την κατάργηση του ΕΚΕΒΙ θα πρέπει να λειτουργήσει το «βιβλιονέτ» ή τέλος πάντων η καταγραφή των βιβλίων που έχει καθυστερήσει ή που έχει σταματήσει απ' ό,τι ενημερωθήκαμε από την Ενωση Βιβλίου και από τους βιβλιοπώλες, από τις 6 Φεβρουαρίου 2014.

Τονίσαμε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει ο λαός μας, οι μαζικοί φορείς, οι οργανισμοί που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού για την πατρίδα μας, που αποτελεί πραγματικά ένα μεγάλο στοιχείο διαπαιδαγώγησης, μόρφωσης και βεβαίως δεν είναι μόνο η ιστορία, το παρελθόν, είναι κυρίως το μέλλον αυτού του τόπου».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος ανέφερε τη θέση της κυβέρνησης ότι πρέπει να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και συμπλήρωσε «υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα για το πού θα μεταφερθούν οι δραστηριότητες του Αγίου Κοσμά και πρέπει να βρούμε λύση». Σε ό,τι αφορά το θέμα για την ενιαία τιμή του βιβλίου, ο υπουργός εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατάργησή της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ