Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Η ψήφος στο ΚΚΕ δίνει πνοή στους αγώνες, ανοίγει δρόμο για βαθύτερες αλλαγές

Στο Νοσοκομείο «Τζάνειο» περιόδευσε χτες το πρωί το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά

Από τη χτεσινή περιοδεία στο «Τζάνειο»
Από τη χτεσινή περιοδεία στο «Τζάνειο»
Το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο» επισκέφτηκε χτες το πρωί η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά.

Ξεναγήθηκε από εργαζόμενους στο λεγόμενο Κέντρο Μητέρας και Παιδιού - με γυναικολογικές, μαιευτικές, παιδιατρικές κλινικές - το οποίο στην πραγματικότητα ωστόσο δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως ώστε να λειτουργεί ως τέτοιο. Αντίθετα το σύγχρονο κτίριο μαραζώνει χωρίς το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. Είναι ενδεικτικό πως η Παιδοχειρουργική Κλινική δεν λειτουργεί πια, καθώς συνταξιοδοτήθηκε και ο τελευταίος γιατρός. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι λιγότερο από «οριακό», δεν μπορεί να καλύπτει όλες τις εφημερίες, όλες τις ανάγκες. Επίσης λείπουν βασικά ιατρικά μηχανήματα στην εξέλιξη της γυναικολογίας, όπως λαπαροσκόπιο και υστεροσκόπιο, ενώ γενικά το νοσοκομείο δεν έχει μαγνητικό τομογράφο και ο αξονικός είναι πεπαλαιωμένος.

Η Ελπίδα Παντελάκη θύμισε το πάγιο αίτημα του λαϊκού κινήματος της περιοχής για Παιδιατρικό - Γυναικολογικό Νοσοκομείο στον Πειραιά - το οποίο στηρίζει και το ΚΚΕ - σε μια περιοχή με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, ενώ υπογράμμισε πως αν στέκονται όρθια αυτή τη στιγμή τα δημόσια νοσοκομεία οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού.

Ξεκαθάρισε πως μόνο το ΚΚΕ είναι υπέρ της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλους, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και αξιοποίηση των δομών και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας. Η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οδηγεί σε υποβάθμιση του πρώτου και σε λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, φθηνούς εργαζόμενους, πληρωμές των ασθενών, περικοπές στις δωρεάν παροχές και τις υπηρεσίες. «Τα δημόσια νοσοκομεία του Πειραιά είναι υπό κατάρρευση και ταυτόχρονα γίνονται μεγάλες επενδύσεις σε διαγνωστικά κέντρα, κλινικές κλπ.», είπε.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην «τσιμπήσουν» στα «νέα» πολιτικά σχήματα και σε επίδοξους «άφθαρτους», «αδοκίμαστους» διαχειριστές που εγκλωβίζουν το λαό στο μονόδρομο της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. «Ηρθε η ώρα να αποτυπωθεί και στις τρεις κάλπες η λαϊκή δυσαρέσκεια, να μπει στο στόχαστρο ο αντίπαλος που είναι η ΕΕ, ο βάρβαρος δρόμος ανάπτυξης και τα κόμματα που τον χαράζουν ή τον ακολουθούν. Η ψήφος στο ΚΚΕ "επιστρέφει" στο κίνημα, είναι ψήφος ανατρεπτική, αντισυστημική που θα δώσει πνοή στους αγώνες και ανοίγει δρόμο για βαθύτερες αλλαγές», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ