Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Να καταδικαστούν οι εκφραστές της κυρίαρχης πολιτικής και της διαχείρισης

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων»

Οι επαναληπτικές εκλογές των δικηγόρων θα διεξαχθούν για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 2 Μάρτη και την Τρίτη 4 Μάρτη. Για τον Πειραιά μόνο την Κυριακή. Παράλληλα, β' γύρος θα υπάρξει και σε άλλους 8 Δικηγορικούς Συλλόγους.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» για το β' γύρο αναφέρει:

«Η "Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων" (ΑΣΔ) χαιρετίζει τους συναδέλφους, που, με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της ΑΣΔ και την ψήφο τους, εμπιστεύθηκαν την παράταξη που παλεύει για τα συμφέροντα των άνεργων, των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων με μικρά και μεσαία εισοδήματα, για την ανασύνταξη του κινήματος μέσα στους δικηγόρους, για τη συμπόρευση με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, για τη δημιουργία της μεγάλης Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στην ΕΕ και την πλουτοκρατία.

Η παράταξή μας συμμετείχε στις δικηγορικές εκλογές σε μεγαλύτερο αριθμό συλλόγων. Επανεξέλεξε συμβούλους στους τρεις μεγάλους δικηγορικούς συλλόγους (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά), παρά τα εμπόδια που βάζει ο νέος Κώδικας Δικηγόρων. Σημείωσε άνοδο των δυνάμεών της σε απόλυτο αριθμό ψήφων και σε ποσοστό στους μεγαλύτερους δικηγορικούς συλλόγους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυξήθηκαν τα ποσοστά και οι ψήφοι των υποψήφιων προέδρων και συμβούλων της στα ενιαία ψηφοδέλτια, ανεξάρτητα από το αν τελικά δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν σε όλους τους συλλόγους, εξαιτίας του νέου αντιδραστικού, πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος, με τα ενιαία ψηφοδέλτια. Θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά σε νέους συλλόγους.

Τα αποτελέσματα αποτελούν πηγή αισιοδοξίας αλλά και αγωνιστικής δέσμευσης απέναντι στους δικηγόρους που πλήττονται καίρια από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων.

Από την άλλη μεριά, η διατήρηση των υψηλών ποσοστών των παρατάξεων που εκφράζουν την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τα μεγάλα δικηγορικά συμφέροντα - παρά τις επιμέρους αποχρώσεις και την προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως δήθεν "ανεξάρτητες" - των ίδιων ή των συνεχιστών εκείνων που ευθύνονται για τον εκφυλισμό και την αδράνεια των μαζικών, συλλογικών διαδικασιών, αναδεικνύει την ανάγκη να προχωρήσουν πιο γρήγορα νέες μορφές αγωνιστικής συσπείρωσης και οργάνωσης των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων με μικρά και μεσαία εισοδήματα που θα ανταποκρίνονται στα οξυμένα προβλήματά μας.

Αμεσα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης, ΕΕ και ολιγαρχίας του πλούτου, η οποία οξύνει τα προβλήματα και της πλειοψηφίας των δικηγόρων (φοροληστρική πολιτική, κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και του συστήματος Υγείας, μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών με την ενεργοποίηση του ΚΕΑΟ κ.ά.). Μπροστά μας θα βρεθούν οι επιπτώσεις από την απελευθέρωση της εισβολής του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο των νομικών υπηρεσιών, νέες αντιδραστικές αλλαγές στην απονομή της ταξικής δικαιοσύνης, όξυνση υφιστάμενων προβλημάτων (π.χ. κτιριακό πρόβλημα δικαστηρίων Πειραιά).

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέσα και έξω από τα νέα ΔΣ των δικηγορικών συλλόγων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που πλήττονται και αγανακτούν με αυτή τη βάρβαρη πολιτική, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, να πυκνώσουν τις γραμμές της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων". Να διεκδικήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους έναν άλλο, φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης της χώρας, μια Δικαιοσύνη που θα υπηρετεί το λαό και όχι την πλουτοκρατία.

Με βάση τα παραπάνω, όπου διεξαχθεί ο β' γύρος των δικηγορικών εκλογών που επιβάλλει το απαράδεκτο προεδροκεντρικό σύστημα και στον οποίο αναμετρώνται υποψήφιοι πρόεδροι, εκφραστές της κυρίαρχης πολιτικής και της διαχείρισης εντός των τειχών της ΕΕ και του καταστροφικού για το λαό και την πλειοψηφία των δικηγόρων καπιταλιστικού μονόδρομου, καλούμε σε αποφασιστική καταδίκη και των δύο, με λευκό ή άκυρο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων(2011-01-20 00:00:00.0)
Σε αλλαγή συσχετισμών στοχεύει η «Αγωνιστική Συμπαράταξη»(2005-02-26 00:00:00.0)
Την επόμενη Κυριακή ο νέος πρόεδρος(2002-02-26 00:00:00.0)
Ριζοσπαστικό μέτωπο των δικηγόρων για μια άλλη πορεία του ΔΣΑ(2002-02-24 00:00:00.0)
Στο δρόμο για τη νίκη οι «μαχόμενοι δικηγόροι»(2002-02-09 00:00:00.0)
Προτάσεις διεξόδου από την κρίση(1999-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ