Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ δυναμώνει την πάλη του λαού

Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε σε συγκέντρωση των ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ

Πολύ μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου για να χωρέσει τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Τομεακών Επιτροπών Χανίων του ΚΚΕ. Οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές μάχες». Φίλοι και σύντροφοι έδωσαν το «παρών» και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση - συζήτηση που διήρκεσε περισσότερο από 2 ώρες.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Στέλιος Ορφανός, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων Αλέκος Μαρινάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Νίκος Παπαντωνάκης.

Στην κεντρική ομιλία, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε ότι «με ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνει η πάλη και μπαίνουν θεμέλια για την υλοποίηση της πολιτικής του πρότασης που είναι ρεαλιστική γιατί υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα», προσθέτοντας ότι «όλοι οι άλλοι δρόμοι έχουν δοκιμαστεί, όλοι οι υπόλοιποι είναι μια από τα ίδια».

Σε ό,τι αφορά την εκλογική μάχη επισήμανε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σημαντική μάχη που τη δίνουμε ενιαία συγκεντρώνοντας τα πυρά μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τους συνδυασμούς τους στους δήμους και στην περιφέρεια, στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν (...) Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που θα ενισχύσει αποφασιστικά τη λαϊκή δύναμη (...) Η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις μπορούν να τιμωρηθούν μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ. Σε κάθε άλλη περίπτωση απλά θα εκτονώνεται η οργή και η αγανάκτηση μέχρι να έρθει ένας νέος γύρος διάψευσης ελπίδων, με το λαό μας με δεμένα τα χέρια να τον χτυπάει αλύπητα ο αντίπαλος».


Κάλεσε τους εργαζόμενους να κρίνουν με πιο αυστηρό κριτήριο, να απορρίψουν τρομοκρατικά διλήμματα. Να συνειδητοποιήσουν ότι «τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβλήθηκαν δεν είναι προσωρινά, είναι μέτρα στοχευμένα, είναι κρίκοι μιας ολόκληρης ασφυκτικής για τους εργαζόμενους αλυσίδας που συμπληρώνεται μεθοδικά, συστηματικά για να παραμείνουν και στη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης με όλο και φτηνότερους εργαζόμενους», αφού «ο καπιταλισμός δε γυρίζει πίσω σε περασμένες δεκαετίες (...) με οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης, θα γίνεται συνεχώς πιο αντιλαϊκός, πιο αντιδραστικός».

Τους προέτρεψε να κλείσουν τα αυτιά «στους ανούσιους τσακωμούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» που αποβλέπουν στο «να συγκαλύψουν τη συμφωνία τους στην υπεράσπιση του εκμεταλλευτικού συστήματος και στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση» αφού πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια «να διαλέγουμε ανάμεσα σε διαφορετικό κακό. Κάθε νέο χτύπημα στην εργατική λαϊκή οικογένεια έρχεται και επικάθεται σε μια ήδη λεηλατημένη τσέπη. Χρειάζεται σήμερα να χάσουν δυνάμεις όλοι οι υπερασπιστές της λυκοσυμμαχίας, τόσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε διεξοδικά και στους κινδύνους που «ζώνουν την Κρήτη από το πάρτι των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο», σε διεθνείς εξελίξεις που επιβεβαιώνουν την ανάγκη οι λαοί να μη στοιχίζονται κάτω απ' τις σημαίες των εκμεταλλευτών τους.

Ανέδειξε την ανάγκη ο λαός να μην «αναζητήσει λύσεις στα χαλάσματα της αναπαλαίωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος». Απάντησε στη ρητορική περί των δήθεν δυνατοτήτων μιας «κυβέρνησης της αριστεράς», κατέρριψε τα επιχειρήματα περί του «αδοκίμαστου ΣΥΡΙΖΑ» με συγκεκριμένα παραδείγματα απ' τη δράση του. «Αυτή η πείρα αναδεικνύει πόσο σημαντική για το λαό μας είναι η απόφαση του ΚΚΕ να μη γίνει συνένοχο με τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση διαχείρισης των συμφερόντων του κεφαλαίου», υπογράμμισε.

«Ισχυρό ΚΚΕ με δυνατή λαϊκή συμμαχία μέσα στην οποία θα παλεύουν η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, οι μικροί επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών για τη δική τους, την εργατική λαϊκή εξουσία και διακυβέρνηση, για βαθιές αλλαγές που θα ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες», σημείωσε καταλήγοντας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ