Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Η λαϊκή αγανάκτηση πιάνει τόπο μόνο με ενίσχυση του ΚΚΕ

Πολιτική συγκέντρωση και παρουσίαση των υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη

Κατάμεστη η αίθουσα του ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ στη συγκέντρωση της ΚΟ Καρδίτσας. Στο βήμα, ο Γ. Χαρίτος
Κατάμεστη η αίθουσα του ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ στη συγκέντρωση της ΚΟ Καρδίτσας. Στο βήμα, ο Γ. Χαρίτος
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες, μικροί ΕΒΕ πήραν μέρος στη συγκέντρωση που οργάνωσε τη Δευτέρα η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ, στην αίθουσα του ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ, στην οποία έγινε παρουσίαση των υποψηφιοτήτων που στηρίζει το ΚΚΕ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους του νομού Καρδίτσας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Μιχάλης Αναστασίου, Γραμματέας της ΤΕ Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη συστράτευσης με το ΚΚΕ στα σύνθετα καθήκοντα των τριπλών εκλογών του Μάη.

Στην ομιλία του, ο Γιώργος Χαρίτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Στην ενιαία μάχη των ευρωεκλογών και τοπικών εκλογών του Μάη, στόχος και στοίχημα είναι να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και στις αυταπάτες που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Να εκφραστεί η καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αν υπάρχει κάτι το διαφορετικό, ελπιδοφόρο που μπορούν να φέρουν αυτές οι εκλογές, αυτό είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, με την καταδίκη των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, των μονοπωλίων.

(...) Καλούμε τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, όσους βρέθηκαν μαζί με το ΚΚΕ στις εργατικές κι αγροτικές κινητοποιήσεις, όλους όσοι αισθάνονται ριζοσπάστες, αριστεροί, να το μετρήσουν καλά, να ξεπεράσουν ταλαντεύσεις, να πάνε με αποφασιστικότητα στην κάλπη και να στηρίξουν τη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.


Ας σκεφτούμε καλύτερα ότι η αγανάκτηση των εργαζομένων από την αντιλαϊκή πολιτική θα πιάσει τόπο μόνο με ενίσχυση του ΚΚΕ, γιατί μόνο μ' αυτήν την πράξη ευθύνης μπορεί ο λαός να τιμωρήσει την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Αυτή η πολιτική», τόνισε, «δεν μπορεί να τιμωρηθεί με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ψήφο στους "58" και στη λεγόμενη "Ελιά", ούτε στη ΔΗΜΑΡ. Ολοι αυτοί προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια του ΠΑΣΟΚ που έπεσε για να ξαναστήσουν όρθιο το δέντρο της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Ομως, μια τέτοια επιλογή ούτε νέα, ούτε φιλολαϊκή είναι. Αντίθετα, είναι "από χέρι καμένη", γιατί είναι μπλεγμένη στα γρανάζια του ευρωμονόδρομου.

Είναι και εκείνες οι δυνάμεις που χρόνια τώρα εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική σε δήμους και περιφέρειες, ως διοικήσεις, άσχετα αν κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του ανεξάρτητου, του ακομμάτιστου, του αυτοδιοικητικού».

«Εχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση», ανέφερε ο Γ. Χαρίτος και πρόσθεσε: «Με ισχυρό ΚΚΕ υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική. Με ισχυρό ΚΚΕ, για μια πραγματικά ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, μια ισχυρή αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική λαϊκή συμμαχία για την εργατική - λαϊκή εξουσία.

Υπάρχει η πρόταση διεξόδου, η δυνατότητα οργάνωσης της παραγωγής και της κοινωνίας από το λαό, για το λαό. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική, πρώτα απ' όλα επειδή συμφέρει το λαό, υπηρετεί τον εργαζόμενο.

Προχωράμε μπροστά. Δίνουμε τη μάχη αποφασιστικά. Εχουμε επικεφαλής των ψηφοδελτίων αγωνιστές και αγωνίστριες, ανθρώπους που μπορούν να προβάλουν τα αιτήματα του λαού παντού, στην Περιφέρεια, στους Δήμους, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Καλούμε τους εργάτες, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες να επιλέξουν το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ