Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Φαντάροι καταδικάζουν τη συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις

Φαντάροι που υπηρετούν στην 8η Επιλαρχία Αναγνωρίσεως (ΕΑΝ) στο Καλπάκι Ιωαννίνων, με κείμενό τους, καταδικάζουν τη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Το κείμενό τους έχει ως εξής:

«Εμείς, Ελληνες φαντάροι, παιδιά των λαϊκών οικογενειών που υπηρετούμε τη στρατιωτική μας θητεία στην 8η Επιλαρχία Αναγνωρίσεως στο Καλπάκι Ιωαννίνων, καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτήν. Καταδικάζουμε την παραχώρηση από την κυβέρνηση του στρατηγείου της Λάρισας για την προετοιμασία της επέμβασης και τη χρησιμοποίηση Ελλήνων στρατιωτών. Διαμαρτυρόμαστε για την τιμωρία συναδέλφου μας φαντάρου που βγήκε στην αναφορά, εκφράζοντας την άποψη ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου στρατηγείου δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της άμυνάς της και των στρατευμένων νέων, όπως γράφτηκε και καταγγέλθηκε στον Τύπο.

Για άλλη μια φορά αυτοί που έχουν κηρύξει λυσσαλέα επίθεση στη ζωή μας, αυτοί που μάτωσαν τα προηγούμενα χρόνια τους λαούς, διαμέλισαν τη Γιουγκοσλαβία, γέμισαν με εκατοντάδες νεκρούς το Ιράκ και το Αφγανιστάν, επεμβαίνουν τώρα στην Αφρική. Ο πόλεμος που εξαπολύεται από ΕΕ και ΝΑΤΟ γίνεται, όπως και όλοι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, για το μοίρασμα των αγορών, του φυσικού πλούτου και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας.

Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτή τη μοιρασιά παρά μόνο δεινά.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλο το λαό και απαιτούμε:

  • Καμία διευκόλυνση στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.
  • Να κλείσει το ευρωΝΑΤΟικό Στρατηγείο στη Λάρισα, να μη διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας για την οργάνωση και το σχεδιασμό της πολεμικής επιχείρησης της ΕΕ.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί κανένας φαντάρος σε οποιαδήποτε υπηρεσία προετοιμασίας και υποστήριξης της επέμβασης, στο Στρατηγείο στη Λάρισας και οπουδήποτε αλλού.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μία ακόμα νάρκη στην ευρύτερη περιοχή(2021-10-08 00:00:00.0)
Σταθερά ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο(2015-11-25 00:00:00.0)
Μεγάλη διαδήλωση έξω από την έδρα του Στρατηγείου της ΕΕ(2014-07-06 00:00:00.0)
«Καμία συμμετοχή στους σχεδιασμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ»(2014-07-06 00:00:00.0)
Κανένας φαντάρος να μη συμμετάσχει στις προετοιμασίες(2014-03-05 00:00:00.0)
Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας(2014-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ