Σάββατο 22 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Γενική Συνέλευση για τις εξελίξεις και την καλύτερη οργάνωση της πάλης των εργαζομένων πραγματοποιεί αύριο Κυριακή το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, στις 10.30 π.μ. Η συνέλευση θα γίνει στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3, Σύνταγμα). Οπως σημειώνει στο κάλεσμα το Συνδικάτο, η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι απαιτεί αγώνες «με σχέδιο, με καλή προετοιμασία των εργαζομένων, συμμαχία, κλιμάκωση, κατάλληλη διαφώτιση, συλλογική ευθύνη. Απαιτείται πάνω απ' όλα η συμμετοχή και η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, των άμεσα ενδιαφερόμενων σε κάθε φάση του αγώνα».

«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»: Με καθολική συμμετοχή έγινε χτες η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Πελοποννησιακής Εταιρείας Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Τρίπολης. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην 11η μέρα κινητοποιήσεων, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, αυξήσεις στους μισθούς. Στο πλευρό τους βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ταξικά σωματεία της περιοχής. Προηγήθηκαν στάσεις εργασίας και εξορμήσεις - περιοδείες της σωματειακής επιτροπής του εργοστασίου και μελών της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες, στα καταστήματα Ανωνύμων Εταιρειών του Νομού Αρκαδίας, σε εργοστάσια της ΒΙΠΕ και άλλους χώρους εργασίας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών πραγματοποίησαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι που απασχολούνται στην καθαριότητα και τη φύλαξη του Νοσοκομείου, απαιτώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, πλήρη απασχόληση και την εφαρμογή της ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται με εκ περιτροπής εργασία και μισθούς πείνας 200 και 300 ευρώ. Η κινητοποίηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων του Νοσοκομείου και του Σωματείου Εργολαβικών Εργαζομένων Καθαριότητας και Φύλαξης Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ταξικά σωματεία και άλλοι φορείς. Ανακοίνωση συμπαράστασης έστειλαν οι αγρότες των μπλόκων της Πέλλας.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ: Απεργία στις 27 Φλεβάρη και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας αποφάσισε το Σωματείο Οικοδόμων Νάουσας. Καλεί τους εργαζόμενους στις κατασκευές να συμμετάσχουν μαζικά και να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας για τους ανέργους και ανασφάλιστους.

«ΚΟΝΕ ΕΛΛΑΣ ΑΕ»: Ερώτηση για να σταματήσουν οι απολύσεις και να εφαρμοστούν οι όροι αμοιβής και εργασίας στην πολυεθνική «ΚΟΝΕ Ελλάς ΑΕ» κατέθεσαν στον υπουργό Εργασίας βουλευτές του ΚΚΕ. Η πολυεθνική εταιρεία «ThyssenKrupp Ανελκυστήρες ΑΕ» αποφάσισε το Νοέμβρη του 2013 να πουλήσει τις μετοχές της στην πολυεθνική «ΚΟΝΕ Ελλάς ΑΕ». Το Γενάρη του 2014, δύο μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, ξεκίνησαν οι απολύσεις και η μείωση μισθών κατά 15%. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας που να προβλέπει άλλους όρους αμοιβής και εργασίας από τη ΣΣΕ, η οποία έχει λήξει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ