Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Βιομήχανος διώκεται για εξαγορά ψήφων

ΠΑΡΙΣΙ.--

Με τις κατηγορίες της «διαφθοράς», «εξαγοράς ψήφων» και «κατάχρησης περιουσιακών στοιχείων» κρατείται από χτες ο Γάλλος μεγαλοβιομήχανος Σερζ Ντασό, που φέρεται να διέθεσε τουλάχιστον 7 εκατομμύρια ευρώ για να εκλεγεί δήμαρχος στο Κορμπέιγ-Εσόν. Την περασμένη εβδομάδα έχασε την ασυλία που είχε ως γερουσιαστής, εκλεγμένος με το δεξιό κόμμα UMP (Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα).

Ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Ντασό προσέφερε σε ψηφοφόρους, εκτός από χρήματα, διαμερίσματα με φθηνό ενοίκιο, ενώ οι εισαγγελείς εστιάζουν και στη μεταφορά 18 εκατ. ευρώ, μέσω τραπεζικής εντολής, μεταξύ Γαλλίας και Λιβάνου.

Ο Ντασό (που είναι και ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Λε Φιγκαρό») διευθύνει τον επιχειρηματικό όμιλο που κατασκευάζει τα μαχητικά αεροπλάνα Mirage και Rafale, ενώ θεωρείται ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία και ένας από τους πλουσιότερους του κόσμου, με συνολική περιουσία πάνω από 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 1998 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για δωροδοκία Βέλγων σοσιαλιστών αξιωματούχων στο πλαίσιο μιας αγοράς για τον εκσυγχρονισμό μαχητικών αεροσκαφών F-16 των βελγικών ενόπλων δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ