Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο κοινωνικός ρόλος της Τέχνης»

Σεμινάριο της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών του ΚΚΕ και της Επιτροπής Φεστιβάλ της ΚΝΕ

«

Ο κοινωνικός ρόλος της Τέχνης» είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνουν το Σάββατο 22 Φλεβάρη η Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών του ΚΚΕ και η Επιτροπή Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο πλαίσιο της πρόσκλησης για δημιουργία πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου με τίτλο «Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη πρέπει ν' αποφασίσει».

Εισηγήτρια θα είναι η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος (δίπλα στο Δημαρχείο του Δήμου Αθήνας) και είναι το πρώτο από μία σειρά σεμιναρίων που απευθύνονται σε όσους ανταποκριθούν στην πρόσκληση για δημιουργία πρωτότυπου έργου. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να παρακινηθούν οι νέοι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργο - ή να αξιοποιήσουν έργο από τα συρτάρια τους - με θέμα την καπιταλιστική κρίση, τις συνέπειες και τη διέξοδο από αυτή, ώστε να γίνει χρήσιμο εργαλείο σ' αυτούς που το έχουν ανάγκη, δηλαδή να δημιουργήσουν έργο που θα σταθεί στο πλευρό του λαού, της εργατικής τάξης που ζει και παλεύει μέσα σ' αυτές τις συνθήκες και που χρειάζεται μια Τέχνη να μιλά τη γλώσσα της τόλμης και της αλήθειας.

Η πρόσκληση αφορά καλλιτέχνες κάθε ηλικίας και σε όλα τα είδη Τέχνης, που μπορεί να απευθύνονται είτε σε μεγάλους είτε σε παιδιά: Μουσική - τραγούδι, εικαστικά - σκίτσο - animation, λογοτεχνία - ποίηση, ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασία - ντοκιμαντέρ), συγγραφή θεατρικού έργου, χορός. Τα έργα μπορούν να κατατεθούν όλη την περίοδο μέχρι το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ